Награде за дан општине у Теслићу: Амбасадорка па сви остали

Амбасадор БиХ у Пољској Ковиљка Шпирић награђена је највишим признањем општине Теслић – златном плакетом и новчаном наградом од 2.000 КМ, поводом 6. априла – Дана општине. Шпирићева је својим вишегодишњим ангажовањем у невладиној организацији "Футура плус" реализовала тридесетак пројеката на подручју Теслића, те као амбасадор дала несебичан допринос популаризацији Теслића и иницирању сарадње са […]

недеља, април 7, 2013 / 13:13

Амбасадор БиХ у Пољској Ковиљка Шпирић награђена је највишим признањем општине Теслић – златном плакетом и новчаном наградом од 2.000 КМ, поводом 6. априла – Дана општине.

Шпирићева је својим вишегодишњим ангажовањем у невладиној организацији "Футура плус" реализовала тридесетак пројеката на подручју Теслића, те као амбасадор дала несебичан допринос популаризацији Теслића и иницирању сарадње са Пољском, посебно у области туризма и пољопривреде.

У име Шпирићеве, која је била одсутна због дипломатских обавеза, признање је синоћ на свечаној академији примила њена кћерка Маја Алексић.

Алексићева је овом приликом изјавила да јој је драго што је у Теслићу препознат труд и рад њене мајке и додала да ће новчани дио награде бити преусмјерен талентованим средњошколцима.

Сребрне плакете поводом Дана општине додијељене су Аматерском позоришту "Бранислав Нушић", за допринос развоју културе, као и Мотелу "Рођо" за успјешну и дугу традицију у угоститељству и туризму.

И појединци који су се истакли својим радом и на такав начин допринијели промоцији општине Теслић, награђени су Шестоаприлским захвалницама.

Честитајући награђенима, начелник Теслића Милан Миличевић рекао је да му је драго што у овој општини постоје људи који у различитим животним областима постижу значајне резултате, те је на такав начин, у најбољем свјетлу, репрезентују.

Он је додао да се само максималним ангажовањем сваког појединца на свом радном мјесту може пронаћи пут за бољи живот.

Свечаној академији поводом Дана општине Теслић присуствовали су представници политичког, културног и јавног живота општине, као и гости – представници српских општина са Косова и Метохије, те дијаспоре у Аустрији и Швајцарској.Оставите одговор