Надал након 12 година изгубио полуфинале на шљаци

Рафаел Надал, апсолутни "краљ шљаке", током претходних 12 година није доживео ниједан пораз на тој подлози у полуфиналима АТП и грен слем турнира. Тој серији дошао је крај. Италијан Фабио Фоњини забележио је прву победу у каријери против играча из Топ 5 групе и пласирао се у финале растућег турнира у Рио де Жанеиру, где […]

недеља, фебруар 22, 2015 / 13:03

Рафаел Надал, апсолутни "краљ шљаке", током претходних 12 година није доживео ниједан пораз на тој подлози у полуфиналима АТП и грен слем турнира.

Тој серији дошао је крај.

Италијан Фабио Фоњини забележио је прву победу у каријери против играча из Топ 5 групе и пласирао се у финале растућег турнира у Рио де Жанеиру, где је Надал прошле године титулом започео свој повратак тенису после осмомесечног лечења од повреде колена.

После два сата и 17 минута било је 1:6, 6:2, 7:5 за Италијана, који је прекинуо низ од 52 победе Надала у полуфиналима на шљаци.
Након победе над трећим на свету, Фоњинија очекује још један Шпанац на путу ка финалу, девети на АТП листи, Давид Ферер, који је у другом полуфиналу био бољи од Андреаса Хајдела-Мауера из Аустрије резултатом 7:5, 6:1.

Надал ће разлоге пораза највероватније тражити у умору јер је меч четвртфинала против Пабла Куеваса играо до дубоко у ноћ. Турнир у Бразилу игра се за укупан наградни фонд од 1,5 милиона долара.

Шпанац је до доласка у Рио, где је бранио 500 АТП поена, а одбранио 180, имао скор од 318-24 на шљаци што представља проценат успешности од 93 одсто. Освојио је 45 титула на земљаној подлози, од чега чак девет на Ролан Гаросу.

Управо је Ролан Гарос 2014. године био последњи турнир на ком је "Рафа" успео да освоји титулу.Оставите одговор