Начелник Шамца Милићевић и званично раскрстио са НДП, прешао у СДС

Начелник Шамца Ђорђе Милићевић и комплетан општински одбор листе "Народни покрет Ђорђе Милићевић" данас је приступио Српској демократској странци.

среда, 17 марта, 2021 / 12:55

Српској демократској странци је приступило и свих седам одборника из овог општинског одбора.

Милићевић и његов покрет били су до 2018. чланови НДП, да би након тога незадовољни преомјеном курса странке на локалне изборе изашли под именом Народни покрет. Милићевић је 2016. године постао начелник Шамца као кандидат НДП и СДС. Сматра се једним од оснивача ДП, која је настала одвајањем од СДС, чији је и Милићевић био члан.

"Велика ми је част и задовољство да се враћам у своју кућу након 11 година, које сам и поред тога што у овом периоду нисам био члан СДС заједно са овом странком провео у опозиционом дјеловању и у заједничкој сарадњи. Вјерујем да је СДС главна опозициона странака, а у будућност и главна политичка снага у Републици Српској иза које ће се окупљати све политичке партије и локални покрети са надом да понудимо бољу алтернативу у смислу дјела, а не само реторике – казао је Милићевић, додајући да фузија два општинска одбора у Шамцу може дати додатну снагу и енергију у овој борби.

Пожеливши Милићевићу добродошлицу предсједник СДС Мирко Шаровић је изјавио да је повратак Миличевића и долазак у СДС општинског одбора на чијем је челу веома важан догађај за странку.

"Ради се о успјешном човјеку којем је ово други мандат на функцији начелника Шамца, а са њим долази 15 мјесних одбора, 43 члана Општинског одбора и 110 чланова странке, као и седам директора и седам одборника у Шамцу", казао је Шаровић, додајући да је то сада највећа политичка снага које дјелују у општини Шамац.

Шаровић је рекао да је Милићевић од данас и члан Предсједништва СДС и предсједник Општинског одбора странке.

"Настојимо да Предсједништво СДС подмлађујемо и уводимо у активности млађе кадрове. Сматрамо да ће Милићевић својим доласком донијети нове идеје и енергију и допринијети даљем расту СДС", навео је Шаровић.