Начелник Братунца прешао из СДС у СНСД

Након састанка са предсједником СНСД Милорадом Додиком, који је посјетио Братунац, начелник те општине Недељко Млађеновић, који је прије три дана званично напустио СДС, саопштио је да је постао члан СНСД.

петак, 18 маја, 2018 / 16:41

Начелник општине Братунац је рекао да је у посљедњих десетак година Влада РС у Братунац уложила око 90 милиона марака и да су већ припремљени пројекти вриједни додатних 60 милиона марака, који ће се реализовати у наредном периоду.

На питање да ли данашња посјета потврђује гласине да начелник Братунца напушта СДС и прелази у СНСД, Млађеновић је одговорио:

– Ја сам већ прешао у СНСД, а урадио сам то, не зато што сам вођен личним амбицијама, него за добробит заједнице. Предсједник Републике је показао да је спреман да развија овај дио РС. Ја, као начелник општине, добијао сам 300% више гласова, него што је добијала странка. Имам подршку већине грађана Посјета Додика БратунцуБратунца и према њима имам одговорност. Одговорност је, управо, развој Братунца кроз планиране пројекте – изјавио је за УПСМедиа начелник Братунца Недељко Млађеновић.

Предсједник СНСД и РС је био видно задовољан док је начелник Братунца потврђивао да је прелазак у табор СНСД-а већ "готова ствар".

– Желим да изразим задовољство што смо успјели реализовати бројне капиталне пројекте у овој општини, коју смо увијек посматрали као веома важан дио Републике Српске. Мислим да је Братунац најбољи примјер да се демантују тврдње да Влада ускраћује средства општинама у којима су на Власти представници других странака. Што се тиче начелника Млађеновића, ми смо и у прошлости, без обзира на политичке разлике, овдје улагали и драго ми је што је то начелник примјетио. Ја желим да поздравим његов долазак у СНСД. Он је сигурно важно појачање, човјек који ће, заједно с људима који већ раде у СНСД-у, дефинисати будуће пројекте развоја. Колико видим, већ постоје бројни пројекти које треба опеаративно разрађивати. Желим да му захвалим за његово опредјељење да, у политичком смислу, настави заједно с нама.", рекао је предсједник Додик.

Пројекти, о којима је било ријечи на данашњем састанку, се тичу довршетка већ започетих инвестиција, као што је изградња граничног прелаза, али и потпуно нових пројеката, попут: изградње зграде општине, изградње регионалног комплекса споменика погинулим борцима регије Бирач, изградње индустријске и бесцаринске зоне код новог моста.