Начелници изабрали: Давидовић и Додик најбољи

У оквиру годишњег савјетовања локалних лидера „Едапедија 2011“ које се одржава у организацији Развојне агенције Еда, а у складу са главном темом савјетовања „Промовишимо локалне лидере и локалну самоуправу“, одабран је најбољи начелник општине, те домаћи и међународни партнер локалне самоуправе у Републици Српској и Федерацији БиХ. Избор је организован у сарадњи и уз подршку […]

петак, 28 октобра, 2011 / 13:58

У оквиру годишњег савјетовања локалних лидера „Едапедија 2011“ које се одржава у организацији Развојне агенције Еда, а у складу са главном темом савјетовања „Промовишимо локалне лидере и локалну самоуправу“, одабран је најбољи начелник општине, те домаћи и међународни партнер локалне самоуправе у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Избор је организован у сарадњи и уз подршку Савеза општина и градова Републике Српске и Савеза опћина и градова Федерације БиХ. За избор најбољих, гласали су (градо)начелници свих општина у Републици Српској и Федерацији БиХ. За успјешно гласање, било је потребно да гласа натполовична већина (градо)начелника у сваком ентитету за категорије које се бирају на ентитетском нивоу (најбољи локални лидер у Републици Српској и Федерацији БиХ и најбољи домаћи партнер локалне самоуправе у Републици Српској и Федерацији БиХ), односно натполовична већина (градо)начелника за категорију набољи међународни партнер који се бира на нивоу БиХ. На основу оваквих правила, проглашени су најбољи.

На основу гласова начелника из Републике Српске:
 – за најбољег локалног лидера у Републици Српској је изабран господин Драгољуб Давидовић, градоначелник Бањалуке и
 – за најбољег домаћег партнера локалне самоуправе у Републици Српској је изабран господин Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

На основу гласова начелника из Републике Српске и Федерације БиХ заједно:
– за најбољег међународног партнера локалне самоуправе у БиХ је изабрана Марина Димова, менаџер УНДП-овог пројекта пројекта ИЛДП (Integrated Local Development Project).

На додјели признања, господин Драгољуб Давидовић, градоначелник Бањалуке је истакао да му је ово најдража награда која има велику вриједност, управо због тога што су га као најбољег препознале колеге начелници из Републике Српске.

Марина Димова, менаџер УНДП-овог пројекта пројекта ИЛДП (Integrated Local Development Project) је захвалила на додијељеној награди и истакла да ову награду дијели са њеним сарадницима који су радили на имплементацији пројектних активности усмјерених на побољшање услова у јединицама локалне самоуправе у БиХ.

С обзиром на то да се овај избор организује први пут, због недовољног броја гласова начелника из Федерације БиХ није проглашен најбољи локални лидер у Федерацији БиХ, нити најбољи домаћи партнер локалне самоуправе у Федерацији БиХ, иако се већ на основу пристиглих гласова могло наслутити ко би то могао бити.

Развојна агенција Еда се захваљује Савезу општина и градова Републике Српске, Савезу опћина и градова Федерације БиХ и свим (градо)начелницима из БиХ на подршци у организацији избора најбољег начелника општине, те домаћег и међународног партнера локалне самоуправе у Републици Српској и Федерацији БиХ.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *