На Тјентишту обиљежен свјетски дан паркова

У Националном парку "Сутјеска" на Тјентишту обиљежен је међународни празник паркова – Дан европарка, који су подржали Федерација природних и националних паркова Европе, Ворлд вајлдлајф федерација и Одјељење УН за заштиту природе и природних добара. "Реализацијом пројекта ‘Животна средина за становништво динарског лука’ успоставили смо прекограничну сарадњу са Црном Гором. Њен резултат је израда мапе […]

четвртак, мај 24, 2012 / 20:39

У Националном парку "Сутјеска" на Тјентишту обиљежен је међународни празник паркова – Дан европарка, који су подржали Федерација природних и националних паркова Европе, Ворлд вајлдлајф федерација и Одјељење УН за заштиту природе и природних добара.

"Реализацијом пројекта ‘Животна средина за становништво динарског лука’ успоставили смо прекограничну сарадњу са Црном Гором. Њен резултат је израда мапе планинарских стаза у Националном парку ‘Сутјеска’ и маркација планинарских стаза, које повезују два национална парка – ‘Сутјеску’ и ‘Дурмитор", рекао је Срни директор Парка "Сутјеска" Зоран Чанчар.

Завршна Фаза пројекта ове године је имала занимљиву тему под називом "Погледај небо, дотакни дрво, осјети ваздух, пронађи себе", о којој је презентацију имала Еколошка секција Основне школе "Свети Сава" из Фоче.

У Парку "Сутјеска" истичу да реализација пројекта омогућава и бољу заштиту биодиверзитета и еко-система на овом подручју.

Национални парк "Сутјеска" је, као најстарији и највећи парк у БиХ, члан угледне асоцијације Европаркови.Оставите одговор