На Сјеверном Кавказу убијено 12 екстремиста

Руска полиција саопштила је да је у протекла 24 сата 12 екстремиста убијено у региону Сјеверног Какваза, укључујући четворицу која су убијена у Грозном у полицијској операцији којом је командовао чеченски предсједник Рамзан Кадиров, јавили су руски електронски медији. Агенција Итар-Тас навела је речи Кадирова да су рано јутрос у Грозном убијена четворица екстремиста, а […]

четвртак, 18 августа, 2011 / 13:02

Руска полиција саопштила је да је у протекла 24 сата 12 екстремиста убијено у региону Сјеверног Какваза, укључујући четворицу која су убијена у Грозном у полицијској операцији којом је командовао чеченски предсједник Рамзан Кадиров, јавили су руски електронски медији.

Агенција Итар-Тас навела је речи Кадирова да су рано јутрос у Грозном убијена четворица екстремиста, а да је пронађено оружје, муниција и експлозив на мјесту операције. Кадиров је рекао да су се екстремисти упутили у главни град Чеченије да би припремили терористичке акте.

Како јавља канал НТВ, у сусједном Дагестану убијено је осам екстремиста. У главном граду те руске републике, Махачкали, убијена су двојица бандита који су отворили ватру на полицијце из аутомобила, док је других шест убијено у специјалној операцији у Хасавјуртској области, наводи та телевизија. НТВ је јавила да су у размјени ватре погинула два припадника снага безбједности.