На помолу партнерство АМД и АРМ

Половином јуна, компанија АМД ће у Америци одржати форум чија ће основна тема бити примена АМД хардверских рјешења у области савременог софтвера. Сврха овог догађаја је обучавање програмера како да искористе предности АМД хардверске платформе, прије свега нове генерације АПУ процесора. На конференцији ће бити објелодањене информације о новој генерацији графичких процесора и начину како […]

среда, април 27, 2011 / 17:16

Половином јуна, компанија АМД ће у Америци одржати форум чија ће основна тема бити примена АМД хардверских рјешења у области савременог софтвера.

Сврха овог догађаја је обучавање програмера како да искористе предности АМД хардверске платформе, прије свега нове генерације АПУ процесора. На конференцији ће бити објелодањене информације о новој генерацији графичких процесора и начину како ће они комуницирати са софтвером. Дакле акценат је на примјени рјешења, суштина која је недостајала АМД производима у протеклом периоду.

Међутим, право изненађење је најава АМД да ће један од главних говорника приликом уводне ријечи и отварања догађаја бити Џем Дејвис, директор одјељења за развој технологија у компанији АРМ.

На питање новинара да ли то АМД тражи новог партнера на пољу развоја технологија, представници ове компаније одговарају да је АМД одувијек био спреман за сарадњу са компанијама које представљају технолошке лидере те да је у прошлости развијао и МИПС процесоре.

АМД је компанија која од свог настанка није производила искључиво x86 процесоре, али је тренутни фокус на x86 технологији .

Отвара се могућност по којој би АМД у наскоријој будућности могао да започне развој процесора на АРМ архитектури и то прије свега за потребе портабл рачунара и мобилних телефона.

Представник АРМ-а ће управо говорити о примјени отворених стандарда за потребе убрзања апликација попут ОпенЦЛ. Многи тврде да је то само увод а да право изненађење тек слиједи.

Реализације идеје о АМД АРМ процесорима са интегрисаном ГПУ технологијом, свакако би побољшала њихову позицију у трци против Интела. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *