На малине у Братунац

У Братунцу ће данас бити отворен Шести међународни сајам пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма "Дани малине 2011" на коме ће учествовати 73 излагача из Србије, Хрватске и БиХ. Сајам, који ће у 11.00 часова отворити амерички амбасадор у БиХ Патрик Мун и начелник општине Недељко Млађеновић, трајаће до 26. јуна. У оквиру ове привредне манифестације […]

петак, 24 јуна, 2011 / 10:52

У Братунцу ће данас бити отворен Шести међународни сајам пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма "Дани малине 2011" на коме ће учествовати 73 излагача из Србије, Хрватске и БиХ.

Сајам, који ће у 11.00 часова отворити амерички амбасадор у БиХ Патрик Мун и начелник општине Недељко Млађеновић, трајаће до 26. јуна.

У оквиру ове привредне манифестације биће организована стручна предавања из области јагодичастог и дрвенастог воћа, те мљекарства и пчеларства.

"Сајам организујемо у спортској дворани, гдје је у унутрашњем дијелу уређен простор површине око 1 000 метара квадратних и испред тог објекта на површини око 2 500 метара квадратни", рекао је предсједник Организационог одбора овог сајма Вјекослав Стевановић.

Стевановић је најавио да ће и ове године бити додијељене новчане награде најуспјешнијим пољопривредним произвођачима с подручја ове општине.

"Као и претходних година, у току сајма биће додијељене награде за најуређенија дворишта у Братунцу, а у недељу ћемо организовати такмичење у спортском риболову `Дрински куп 2011`", најавио је Стевановић и додао да је у културно-забавном дијелу ове манифестације предвиђена позоришна представа "Француска снаја" и концерт групе "Кербер" на Градском тргу.

Манифестацију "Дани малине", за коју је из буџета општине Братунац издвојено 35.000 КМ, финансијски су подржали Министарство пољпривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Развојни програм УН (УНДП) и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД).