На Космету сукоби, скупштина Србије о енергетици

Посланици ДСС и СРС напустили су сједницу Скупштине Србије, пошто им предсједавајућа Гордана Чомић није дозволила да говоре о кризи на сјеверу Косова и Метохије. На данашњој сједници расправљало се о законским рјешењима из области енергетике. Шеф посланика ДСС Милош Алигрудић замјерио је Чомићевој на начину на који води сједницу, рекавши да није адекватан и […]

уторак, 26 јула, 2011 / 18:55

Посланици ДСС и СРС напустили су сједницу Скупштине Србије, пошто им предсједавајућа Гордана Чомић није дозволила да говоре о кризи на сјеверу Косова и Метохије.

На данашњој сједници расправљало се о законским рјешењима из области енергетике.

Шеф посланика ДСС Милош Алигрудић замјерио је Чомићевој на начину на који води сједницу, рекавши да није адекватан и да је "ситуација у којој Албанци већ други пут покушавању да заузму административни прелаз Брњак тешка и да је зато бесмислено разговарати о закону о енергетици".

Алигрудић је апеловао да се прекине сједница и сазове нова, на којој би се расправљало о том проблему.

Српска радикална странка затражила је да Влада Србије и предсједник Борис Тадић инсистирају на хитном заказивању сједнице Савјета безбједности УН поводом догађаја на Косову.

Посланик СРС Александар Мартиновић рекао је новинарима у Скупштини да, ако се то не деси, СРС изражавају бојазан да ће се поновити догађаји из марта 2004. године када су косовски Срби били изложени нападима Албанаца.

Он је рекао да су посланици СРС напустили данашњу сједницу парламента, јер је, како је навео, "нечовечно и супротно Уставу и Пословнику" да се расправља о енергетици док су Србима на Косову угрожени животи.