На Јахорини метар снијега, стазе уређене

На Јахорини данас преовладава облачно вријеме, температура је минус 10 степени Целзијуса, висина сњежног покривача један метар, а стазе су уређене, саопштено је из Олимпијског центра Јахорина. У погону је вертикални транспорт, осим двосједа Пољице, а радно вријеме ски-лифтова је од 9.00 до 16.00 часова. Руководилац за спорт и ски-стазе у Олимписјком центру Јахорина Миро […]

субота, 26 фебруара, 2011 / 13:02

На Јахорини данас преовладава облачно вријеме, температура је минус 10 степени Целзијуса, висина сњежног покривача један метар, а стазе су уређене, саопштено је из Олимпијског центра Јахорина.

У погону је вертикални транспорт, осим двосједа Пољице, а радно вријеме ски-лифтова је од 9.00 до 16.00 часова.

Руководилац за спорт и ски-стазе у Олимписјком центру Јахорина Миро Калем изјавио је Срни да се стазе на Јахорини, због обимних падавина посљедњих дана, свакодневно уређују, али да је структура снијега још таква да се не везује добро и стазе су релативно меке.

Калем је истакао да су стазе уређене, али нису идеалне, јер се тек наредних дана очекују промјене температуре што ће условити и да стазе буду добре, а услови за скијање идеални.

"Ми стазе уређујемо свакодневно у максималним ширинама јер имамо довољно снијега", објаснио је Калем.

Он је истакао да је данас на Јахорини велики број скијаша, али да се сутра очекују још већи број гостију, јер ће, према најавама, вријеме бити сунчано, што ће побољшати и квалитет стаза.Оставите одговор