Н1: Договорено како да Додик безбједно дође до Тужилаштва

Како сазнаје Н1, адвокатски тим Милорада Додика начелно је договорио са Тужилаштвом БиХ начин саслушања предсједника Републике Српске.

четвртак, октобар 13, 2016 / 12:31

Како сазнаје Н1, адвокатски тим Милорада Додика начелно је договорио са Тужилаштвом БиХ начин саслушања предсједника Републике Српске.

Више извора Н1 каже да је адвокат Горан Бубић посљедњи пут виђен у Тужилаштву у понедељак, као и да је министар полиције Републике Српске, Драган Лукач, Тужилаштву послао неколико дописа у којима наводи да МУП има сазнања да је би Додик, доласком у Сарајево, био изложен снајперском нападу.

Исти извори наводе да је, због свих околности договорен посебан транспорт Додика до Тужилаштва. Према том договору, Додик ће хеликоптером слетјети у Српско Сарајево, гдје ће га чекати блиндирани џип. Њиме би био пребачен у зграду Тужилаштва у Сарајеву, и то на споредни улаз. Тужиоци би га испитали, али уз агаранцију да га неће привести или затворити у притворску јединицу. Како је и дошао, Додик би истим блиндираним возилом био враћен до хеликоптера.

Занимљиво је да се о начину Додиковог доласка преговара, а да предсједнику РС још ни упућен нови позив за саслушање.

На онај први позив Додик се није одазвао, али је уједно и правдао изостанак. Сада се чека да Тужитељство изда нови позив, али, како нам је раније рекао адвокат Бубић, он још није стигао на Додикову адресу.

Осим случаја референдум, Милорада Додика ће испитивати и о околностима додјела земље Вуку Хамовићу за Термоелектрану и Рудник Станари. Тај предмет, како сазнајемо, води тужитељ Мирослав Марковић.

Ових дана су још неки свједоци добили позив на саслушање. Према сазнањима Н1, спорна је процјена извјесне жене вјештака из Добоја, која је по налогу Владе Републике Српске, на чијем челу још био Додик, већи дио земљишта процијенила као безвриједно.

Она је вриједност копа рудника процијенилка на 2 милиона марака, што је Вук Хамовић и платио.

Међутим, остатак земље, испод којег, а како кажу упућеним лежи читаво рудно богатство вриједно милијарде, она је прогласила безвриједним. На тај начин је Хамовићу омогућено да добије руду бесплатно, и да на њој заради милионе, каже наш извор.

Вријеме када би се Милорад Додик могао појавити, под горе објашњеним околностима, у Тужилаштву БиХ још непознато. Према неким изворима, то би се могло догодити врло брзо, а према неким информацијама, сљедеће седмице, када би могао стићи и нови позив Тужилаштва.

 

 0 КОМЕНТАРА

 1. …МУП има сазнања да је би Додик, доласком у Сарајево, био изложен снајперском нападу.
  Исти извори наводе да је, због свих околности договорен посебан транспорт Додика до Тужилаштва. Према том договору, Додик ће хеликоптером слетјети у Српско Сарајево, гдје ће га чекати блиндирани џип…
  ——————————————

  А хеликоптер је ионако непробојан, блиндиран?!
  B-)
  Генрал Савчић и Рогић да омах мобилишу „специјалце“ из БОРС-а…, да се подигне свеукупна борбена готовост у читавој РС…,Руски спецназовци су мјесецима свакако већ ту, СУХОЈ-и ће тог дана напустити Алепо и кружити над Сарајом….,мслм, шта рећи а не…???

 2. Ни мени није јасно чега се боји Додик!?

  Тамо гдје се налази тужилаштво надлежност има полиција сарајевског кантона. То је полиција врло позната по ефикасности, ажурности и професионализму.

 3. Наравно Симо да нема чега дас е боји.
  Па он тамо и иде међ’ своје и са својима. Тамо је највише и штићен, и отуда му је највише дизан рејтинг.
  Када се само прије мјесец и нешто дана шетао по кафанама са Бакиром, тада му нису пријетили снајперисти, а сада му треба блиндирани џип…
  😀
  И ова прича је мали доказ, да, тајкунско-криминално-политичка олигархија не престаје да још приде и запишава властити народ, тај исти који је опљачкала и од којега безобразно добро живи…,:(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *