МУП Српске подсјећа да је на снази харач којим се разоружава народ

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане којима је истекао рок важења оружних листова или посједују оружје без важећих исправа, да продуже рок важења својих оружних листова или предају оружје МУП-у Републике Српске.

понедељак, 23 јула, 2018 / 12:14
Министарство подсјећа да је од априла ове године на снази одредба Закона о оружју и муницији која је омогућила да лица која замијене истекле оружне листове или добровољно предају оружје МУП-у Републике Српске, за које немају уредну документацију, до 31 децембра ове године неће бити санкционисана за прекршаје или кривична дјела предвиђена за незаконито посједовање оружја и муниције.
Такође, подсјећамо да је уз захтјев за замјену, односно, поновно издавање оружног листа и доказ о уплати таксе од 50,00 КМ у ову сврху, потребно приложити Увјерење о некажњавању, увјерење о невођењу кривичног поступка пред судовима у Републици Српској и БиХ, те увјерење о физичкој и душевној способности за набављање, држање и ношење оружја и муниције од надлежне здравствене установе Оружни лист за оружје за личну безбједност издаје се на рок важења од десет година, а за лица старија од 65 година трајно.


8 КОМЕНТАРА

  1. Tako je. Do te mjere su im vazne pare, da su spremni i sopstveni narod razoruzati bezobrazno velikim i nepotrebnim nametima. CUJ, policiji prilazes dokaz da nisi kaznjavan i to platis 30km i uvjerenje o nevodjenju krivicnog postupka sto takodje kosta 30km.. Pa svaka iole ozbiljna policija bi trebala da te ima u kartoteci ako si imalo problematican. Zar to to sto nemam dosije u policiji ne bi trebalo biti dovoljan pokazatelj da sam ispravno lice. Pa cak i da imam dosije u policiji, nije isto ako sam u nekoga pucao i ako mi se neko bacio pod tockove, pa ni to ne bi trebalo biti pravilo da ne mogu posjedovati oruzje.

  2. ко се год икада пријавио на Фронтал, има досије..

  1. Pazi ovaj dio saopstenja MUP-a Republike Srpske:
   „Такође, подсјећамо да је уз захтјев за замјену, односно, поновно издавање оружног листа и доказ о уплати таксе од 50,00 КМ у ову сврху, потребно приложити Увјерење о некажњавању, увјерење о невођењу кривичног поступка пред судовима у Републици Српској и БиХ…“!

   Zar Dodikov ministar unutrasnjih poslova Dragan Lukac priznaje da Republika Srpska nije drzava, vec trazi i uvjerenje „o nevodjenju krivicnog postupka i pred sudovima BiH? Da li je to u suprotnosti sa onim sto o Republici Srpskoj govori glavni Baja iz Bakinaca, pa se ta uvjerenja moraju traziti iz Sarajstana? Zar nisu dovoljna uvjerenja o nekaznjavanju iz Banjaluke koja je za Srbe glavni grad. Onda se u Sarajevu mora placati i taksa, sta li? Zar Dodik nije rekao da ne priznaje BiH i zar podmladak SNSD za Republiku Srpsku nije izdavao pasose Republike Srpske na Trgu Krajine za dan drzavnosti Republike Srpske (koga nema na sajtu Vlade Republike Srpske)? Sta je to, dokle smo stigli da punimo kasu Bosne i Hercegovine?
   Izgleda, nista od otcjepljenja od islamske BiH?

  2. MUP RS time priznaje da Republika Srpska nije drzava! Slicno se dogadja i kada ljudi vade dokumenta u CIPS-u. Kad padne sistem u Sarajvu, ne radi ni u Banjoj Luci. Pola kolicine licnih karata se stampa u Njemackoj. Pasose rade stranci. Gdje je tu drzava Republika Srpska? Nema je.