МУП Србије први у свијету по броју видео прилога на “Јутјубу’

БЕОГРАД – Министарство унутрашњих послова Србије је на првом мјесту по броју објављених видео-прилога на сајту Јутјуб у односу на друге полиције у свијету. Међу десет најгледанијих свјетских полиција на Јутјубу, МУП Србије је на другом мјесту по гледаности, иза Њујоршке полиције, по информацијама из Бироа МУП за сарадњу с медијима. МУП Србије је од […]

среда, септембар 9, 2009 / 14:20

БЕОГРАД – Министарство унутрашњих послова Србије је на првом мјесту по броју објављених видео-прилога на сајту Јутјуб у односу на друге полиције у свијету.

Међу десет најгледанијих свјетских полиција на Јутјубу, МУП Србије је на другом мјесту по гледаности, иза Њујоршке полиције, по информацијама из Бироа МУП за сарадњу с медијима.

МУП Србије је од јануара до септембра ове године на Јутјубу поставио 259 видео-прилога, који су гледани више од 520 000 пута, док је страница министарства на Јутјубу посјећена нешто мање од 40 000 пута.

Профил МУП Србије већ се налази на друштвеној мрежи "Фејсбук", а од јуче се налази и на однедавно све популарнијој друштвеној мрежи и микро-блогу "Твитер", међу младима познатијој као "Фејсбук за познате", који омогућава својим корисницима да читају туђе и шаљу своје микро-текстуалне уносе, такозване твитове.

"Фејсбук профил МУП Србије пуштен је у јавност почетком априла 2009. године и на њему су до сада постављене 1 802 фотографије, 22 видео прилога у основи, 149 видео прилога који су на Јутјубу линковани и на Фејсбуку, као и друге интернет везе ка новинским чланцима. МУП до сада има 3.370 пријатеља и њихов број свакодневно расте", рекли су у МУП.

Анализом 22 највећих и најзначајнијих полиција у свијету које имају профил на Фејсбуку, МУП Србије заузео прво мјесто по броју видео прилога, док је по броју пријатеља на шестом мјесту, иза филаделфијске, њуојоршке, италијанске и полиције Чикага и Вирџиније.

На Фејсбук налогу МУП Србије грађани и полицајци свакодневно постављају велики број коментара на вијести, фотографије, видео – снимке или обавјештења.

То је чак омогућило и да се у случају ухапшеног надриљекара Ненада Росоа пронађе једна од оштећених особа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *