МУП РС – ухапшена три изнуђивача, кажњено 100 мотоциклиста

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас су у послијеподневним часовима лишили слободе три лица због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела "Трговина утицајем", "Злоупотреба службеног положаја" и "Изнуда".

уторак, 27 јула, 2021 / 19:04

Слободе су лишена лица иницијала Н.Л.. из Добоја и Р.М. и M.M. из Бијељине.

Ове активности реализују се уз надзор Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање организованог и најтежих облика привредног криминала Бања Лука.

Округло сто

У оквиру кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске "Вози опрезно-путуј безбједно" протеклог викенда на подручју полицијских управа Бања Лука, Приједор, Градишка, Добој и Бијељина организована је акција контроле возача мотоцикала, лаког мотоцикла и мопеда са циљем унапређења безбједности у саобраћају на путевима.

У оквиру акције санкционисано је 100 возача за прекршаје по акценту акције, од чега њих 42 због неношења заштитне кациге, 35 за регистарске таблице које нису читљиве, 12 због управљања мотоциклом прије стицања права на управљање и четоворо због нерегистрованог мотоцикла.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају прописа и вожњу прилагоде условима на путу и временским приликама.