MУП РС слави 19 година постојања

БАЊА ЛУКA – Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас ће низом активности обиљежити Дан полиције и 19. година постојања. Према пограму обиљежавања Дана полиције РС, у 10.00 часова у цркви Рођења Пресвете Богородице на Ребровцу биће служен парастос, а у 11.30 часова предвиђено је полагање вијенаца на спомен плочу погинулим припадницима МУП РС у холу […]

понедељак, април 4, 2011 / 08:32

БАЊА ЛУКA – Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас ће низом активности обиљежити Дан полиције и 19. година постојања.

Према пограму обиљежавања Дана полиције РС, у 10.00 часова у цркви Рођења Пресвете Богородице на Ребровцу биће служен парастос, а у 11.30 часова предвиђено је полагање вијенаца на спомен плочу погинулим припадницима МУП РС у холу зграде Министарства у Бањалуци.

На Трагу Крајине од 11.00 до 14.00 часова грађанима ће бити представљен Технички збор МУП-а РС, а у 12.15 биће изведена показна вјежба припадника Специјалне јединице полиције испред зграде Управе за полицијско образовање, саопштено је из ресорног министарства.

У ресторану Управе за полицијско образовање у 12.45 биће одржан коктел на којем ће бити уручене награде припадницима МУП РС који су исказали висок степен ефикасности и професионалности у обављању својих послова.

На пријему код предсједника РС Милорада Додика, који је организован за делегацију МУП-а РС, закључено је да је будућност полиције РС извјесна и она ће у наредном периоду бити стабилна, професионална и у служби борбе против криминала и корупције у РС.

Предсједник Додик указао је на важност очувања субјективитета и надлежности полиције РС и истакао да је задовољан радом полиције, те да је најважнија ствар у будућности јачање капацитета, борба против криминала и корупције, те борба против тероризма која би могла бити реалан изазов.

Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо нагласио је да је поносан на претходних скоро пет година мандата, јер је у том периоду знатно унапријеђен рад полиције и подигнут ниво ангажованости.

"Када имате и постижете резултате веома је лако бранити позицију полиције РС. Примарни задаци су да оне лоше полицајце идентификујемо, јавно обиљежимо и на такав начин допринесемо развоју полиције", закључио је Чађо.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *