МУП РС: Пошто Мектић не ради ништа да помогне, измишља насртаје на народ

Министарство унутрашњих послова Републике Српске демантује и осуђује наводе министра безбједности БиХ Драгана Мектића, о могућностима да „полиција крене на народ“. Полиција Републике Српске је увијек дјеловала у интересу грађана Републике Српске и наставиће да служи грађанима и заштити уставног поретка Републике Српске.

понедељак, 7 маја, 2018 / 22:19

Такође, изношење претпоставки од стране министра Мектића да је Министарство умијешано у случај Давида Драгичевића, кoји је он оквалификовао као убиство, као и да је значајно допринијело да се овај случај не расвијетли, представља најнепримјеренији и најгрубљи начин оптуживања Министарства, без иједног доказа.

Министар Мектић, од свог првог појављивања на скупу на Тргу Крајине, када је обећао да ће дати све ресурсе и капацитете Министарства безбједности БиХ како би ријешили случај покојног Давида Драгичевића, па до синоћ, када је обећао подршку и све ресурсе Српске демократске странке ако полиција крене на народ, није урадио ништа како би допринијео расвјетљавању овог случаја.

Ово је само реторика министра Мектића, без икаквог практичног значаја за рјешавање случаја. Шта више, ова реторика је контрапродуктивна и код грађана ствара страх и неповјерење у сопстевене институције.

Ово није први пут да министар Мектић прикупља политичке поене за себе и своју странку покушавајући да уведе анархију у РС стварајући јаз између грађана и институција Репбулике Српске, али кориштење трагичне погибије двадесетједногодишњег младића је далеко најморбиднији покушај.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *