МУП РС није примјетио матуранте, али јесте угоститеље у Модричи и Новом Горажду

У оквиру појачаних активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске са инспекцијским органима на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом, протеклог викенда евидентирана су два кривична дјела "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије" и једно КД "Неовлаштено бављење одређеним занимањем":

понедељак, 17 маја, 2021 / 11:26

Дана 14. маја, у периоду од 22,15 до 22,30 часова, полицијски службеници Полицијске управе Дoбoj су у угоститељском објекту у Модричи, затекли 276 лица. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, који је догађај оквалификовао као кривично дјело "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије".

Дана 16. маја, у периоду од 23,45 до 00,45 часова, полицијски службеници Полицијске управе Фоча су у Новом Горажду  у једној самосталној угоститељској радњи затекли музику уживо и том приликом су у наведеном објекту затекли власника објекта и још 33  лица чиме су извршена КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије", из чл. 195. КЗ РС и "Неовлаштено бављење одређеним занимањем".

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.