МУП РС јавља: Седамдесет пет прекршилаца вјерског полицијског часа (вирусе и подупло пишемо латиницом)

Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 15,00 до 05,00 часова у протекла 24 часа прекршило је 75 грађана у Републици Српској.

недеља, 19 априла, 2020 / 19:33

Подсјећамо, од ове забране су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада (образац потврде може се преузети на www.vladars.net  и www.mup.vladars.net) и лица којима МУП РС изда дозволу за кретање (потврда за лицима који немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици изказајући потребу за несметаним кретањем).

Полицијски службеници су затекли једно лице на улици за вријеме полицијског часа, а који је истовремено прекршио и изречену мјеру изолације, а забиљежена је и 17 прекршаја због кршења Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације у вези са забраном напуштања територије општине пребивалишта/боравишта суботом од 12,00 часова до недјеље до 18,00 часова.

Подсјећамо, у Републици Српској данас је на снази је забрана кретања за сва лица, а која је на снази до понедјељка, 20. априла у 05,00 часова.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.Оставите одговор