МУП РС и Министарство саобраћаја: Од 297 контролисаних аутобуса 26,6 одсто неисправних

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Привредна комора Републике Српске, Асоцијација станица за технички преглед возила, Стручна институција за технички преглед возила и Ауто-мото савез Републике Српске спровели су, у периоду од 19.08. до 31.08.2019. године, превентивну активност бесплатне контроле техничке исправности и опремљености аутобуса.

уторак, 3 септембра, 2019 / 12:21

У наведеном периоду је на 35 станица за технички преглед у Републици Српској, од 58 станица колико се пријавило за учешће у овој акцији, извршена ванредна контрола техничке исправности 297 аутобуса. Недостаци су утврђени на 79 аутобусa (26,6%). Највећи број неисправности односио се на кочиони систем – 71 возилo, уређаје за освјетљење и свјетлосну сигнализацију – 31 возилo, систем за управљање – 10 возила, елементе вјешала, осовине и точкове – 16 возила. Опрема је недостајала на два аутобуса.

Сви аутобуси на којима су уочени недостаци упућени су да исте отклоне, те да након тога понове технички преглед.

Овом акцијом која за циљ има повећање безбједности ђака у саобраћају и која се традиционално проводи пред почетак школске године, сви субјекти који учествују у систему безбједности саобраћаја пружају могућност превозницима да припреме своје аутобусе, изврше технички преглед и уоче евентуалне недостатке, како би их на вријеме могли отклонити и вршити безбједан јавни превоз.

Трошкове контроле техничке исправности аутобуса сносиле су станице за технички преглед, а ове године акцији се одазвало 58 станица за технички преглед које су регистроване за технички преглед аутобуса, као и 58 превозника-власника возила.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *