МУП РС: “Фалсификатор“ отпуштен

У вези случаја фалсификоване дипломе радника МУП РС, Жељка Глигорића, ово министарство је издало саопштење за јавност. – Именовани је радни однос у МУП РС  засновао на основу дипломе Више машинске школе коју је стекао регуларним путем. Током свог радног ангажовања у МУП-у РС, исти је приложио и диплому Машинског факултета са београдског универзитета, како […]

петак, март 4, 2011 / 17:59

У вези случаја фалсификоване дипломе радника МУП РС, Жељка Глигорића, ово министарство је издало саопштење за јавност.

– Именовани је радни однос у МУП РС  засновао на основу дипломе Више машинске школе коју је стекао регуларним путем. Током свог радног ангажовања у МУП-у РС, исти је приложио и диплому Машинског факултета са београдског универзитета, како би остварио већи лични доходак – кажу у МУП.
 
На основу одређених индиција да је исти поменуту диплому добио на незаконит начин, МУП РС извршио је одговарајуће провјере на машинском универзитету у Београду, чиме су потврђене сумње да је диплома прибављена на незаконит начин.
 
Вјештачења која је Глигорић обављао нису спорна кад је у питању ниво стручне спреме, јер су иста могла бити извршена и са вишом стручном спремом.
 
Исти ће бити процесуиран Окружном тужилаштву Бања Лука због кривичних дјела фалсификовање и преваре.
 
Са Жељком Глигорићем, МУП РС је раскинуо радни однос, стоји у саопштењу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *