MУП мијења негативне навике возача и пјешака

У циљу превентивног дјеловања и заштите пјешака у саобраћају, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује од 14. до 20 марта 2011. године наставак акције "Однос пјешак-возач". Прве активности у оквиру ове акције организоване су у јануару ове године, када је контролама полиције на путевима у Републици Српској утврђено да 41,69 од укупно контролисаних возача и […]

понедељак, 14 марта, 2011 / 10:06

У циљу превентивног дјеловања и заштите пјешака у саобраћају, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује од 14. до 20 марта 2011. године наставак акције "Однос пјешак-возач".

Прве активности у оквиру ове акције организоване су у јануару ове године, када је контролама полиције на путевима у Републици Српској утврђено да 41,69 од укупно контролисаних возача и 93,83 од укупно контролисаних пјешака не поштује саобраћајне прописе.

Овај податак потврдио је да се пјешаци врло често неодговорно понашају у саобраћају, највише због стечене навике да пјешаци нису подложни санкцијама и увјерења да полиција толерише њихове прекршаје.

Акција, која ће обухватити контроле возача и пјешака, организује се с циљем да и возачи и пјешаци почну мјењати негативне навике.

На путевима Републике Српске у прва два мјесеца ове године, у саобраћајним незгодама није било смртно страдалих пјешака, али их је 19 тешко повријеђено, а 36 је задобило лакше тјелесне повреде.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске подсјећа да су саобраћајне прописе дужни да поштују сви учесници у саобраћају, како не би угрозили свој, али и животе других учесника у саобраћају.Оставите одговор