МУП демантује наводе са скупа Правда за Давида

Министарство унутрашњих послова Републике Српске осуђује изношење лажних оптужби појединаца и медија да су полицијски службеници Министарства унутрашњих послова на било који начин допринијели трагедији Давида Драгичевића, односно прикривали расвјетљавање овог случаја.

среда, мај 9, 2018 / 10:29

Овом приликом се посебно осврћемо на наводе Давора Драгичевића, које су пренијели медији, да је полицијска службеница Горана Речевић пријетила одређеном лицу с циљем утицаја на његову изјаву коју је дао у својству свједока.

Наиме, на овом предмету директно су била ангажована 22 полицијска службеника и пет руководних радника Управе за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Бања Лука.

Полицијски службеници су у оквиру овог предмета узели 88 изјава од лица у својству свједока, обавили 40 информативних разговора са лицима о чему су сачињене службене забиљешке, извршили полиграфско тестирање већег броја лица, извршили изузимање видео надзора у граду Бања Лука, на основу којих је утврђено кретање покојног Давида Драгичевића у ноћи трагичног страдања, извршили радње увиђаја уз надзор надлежног тужиоца, те све уредно задокументовали и уз Извјештај доставили надлежном Тужилаштву.

Наиме, свако лице које је саслушано у својству свједока је поучено о својим правима и обавезама у смислу одредби Закона о кривичном поступку РС што је потврдило својим потписом на записник.

Уз све то, уважен је захтјев Давора Драгичевића, чиме је направљен и преседан, те је предмет предат у надлежност и даљи рад припадника Управе криминалистичке полиције.

Пратећи јавне иступе, као и оглашавања на друштвеним мрежама, закључили смо да одерђена лица и групе који су се нашли у предметима обраде самог Министарства, користе трагичну смрт Давида Драгичевића да би вршили притисак на рад припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске

Без обзира на све притиске Министарство ће у складу са својим законским надлежностима наставити рад на свим предметима из своје надлежности.27 КОМЕНТАРА

 1. U radikalsko-udbaškoj diktaturi Vučića juče je sudski epilog dobio najpoznatiji slučaj ugrožavanja života,slobode i imovine građana od strane nacističkih pomagača.
  Zamislite u prestonici Srbije radikali i radikalke ulaze ljudima u kuće sa fantomkama na glavi vežu ih kablovima,prijete i tuku oružjem, izvlače iz kuća a zatim bagerima ruše kuće.
  Građani pozivaju Policiju na 122 više od 2000 puta moleći za pomoć.
  Policija nije došla dok nije porušeno sve što je Vučić poželio i naredio.
  Poznate su već kretenske reakcije i izjave Vučića i ministra Sline.
  E juče je uslovno osuđen policajac koji se javljao na telefon a rušitelji sa fantomkama nikada nisu pronađeni iako su došli da konvojem kamiona sa labudicama natovarenim teškom mehanizacijom.

  Zar stvarno neko u Srpskoj misli da će iko normalan povjerovati policiji nakon slučaja fantoma.
  Očigledno da vlast računa na nisku svijest građana jer ni pokret Žuta patka nije dobio široku podršku,baš naprotiv Beograd je glasao za kuma od Doktora Smrti i putnike u izmišljenom metrou.

 2. Treći link je greška,u svakom slučaju narod koji je rekao Miloševiću NE mora pokazati hrabrost.
  Nad Srbijom je izvršena eutanazija,podržana od strane Njemačke ako se to desi u Srpskoj će ostati samo oni koji se solidarišu sa naručiocima i izvršiocima Davidovog ubistva.
  Izbor je jednostavan a prezir počinje kada se smrad počne nekontrolisano širiti, doći će do svakoga prije ili kasnije.
  Pravda za Davida!!!

 3. „Пут до пакла често је поплочан добрим намјерама“ написа једном извјесни Семјуел Џонсон.

  Овдје је та прича. Полиција је у доброј намјери, да се мало стишају страсти, емоције, да се некако врати у нормалу, урадила много тога ван сваке памети. Попустила је притисцима улице, сврстала случај у категорију супротну досадашњој пракси, укључили у истрагу неслужбено лице и у родбинским везама са жртвом, и то им се обило о главу.

  Инструментализована свјетина, подстрекана од лешинара који се настоје окористити на овој причи, је то максимално злоупотребила, криминилизовала полицију и имамо стање једне медијске хајке.
  Сада је полиција Српске у ситуацији да се брани од напада разних смутњиваца или малоумне свјетине.

  Како год. Једини који је надлежан да спроведе истрагу о овом случају, да открије да ли је у питању убиство, самоубиство, задесна смрт, да ли има и ко су све кривци, саучесници у злочину, је полиција Српске. Не улица, не неки блогери, него полиција Српске.

  Ако не вјерујете резултатима истраге полиције Српске, није проблем. Имате детективске агенције, има их доста. Оне су углавном баве прељубама, крађама, но могу и овдје спровести своју истрагу. Можда Давидов отац и нема пара да их кешира, али за ове који су га инстриментализовали то није проблем.
  Наравно, нити једна детективска агенција неће прихватити овакав случај, они ће се бавити истрагом, сакупљањем чињеница, доказа, но овдје би имале наручене резултате истраге гдје би се све морало уклопити у већ исконструисану причу коју је саставила улица уз помоћ неколико лешинара, смутњиваца. То нико неће себи допустити.

  Мада и не мари. И нико од ових што су се расписали, што оптужују и прозивају, што су предани у овој хајци, што арлаучу и грокчу, и не мари за Давидовом судбином и како је скончао, нити маре да се случај разоткрије.

  1. Овдје је та прича. Полиција је у доброј намјери, да се мало стишају страсти, емоције, да се некако врати у нормалу, урадила много тога ван сваке памети. Попустила је притисцима улице, сврстала случај у категорију супротну досадашњој пракси, укључили у истрагу неслужбено лице и у родбинским везама са жртвом, и то им се обило о главу.

   KOmentar za povratiti.Pa sto nam ne objasni tok istrage prije nego se „svjetina“ pocela okupljati na trgu?

   Kakav jadan karakter se mora biti pa i poslije objavljivanja slika sa obdukcije i dalje vjerovati da je pokojni provalio u kucu,okliznuo se u rijeku i tako zadobio povrede i ostale nebuloze u istrazi

  2. Vrlo ruzan komentar od vas.
   Opravdati na ovakav nacin nekompetentnost MUPa Srpske je vrh cinizma
   Evo recimo…Kako da vjerujem rezultatima istrage, kad su nakon tzv istrage o zadesnoj smrti, dosle nove informacije da David nije ni bio u toj kuci. I to policija ne demantuje. Otkud mu onda „opljackane“ stvari u dzepu?

   Izvinjavam se na cirilici

 4. A savjet da se narod obraca privatnim detektivskim agencijama je posebno podmuklo.
  g.Davor ima para jer i on dobio nesto od onih 12 mil dolara sto ih Amerika baca okolo da bi se MuP unistio i utopio u drzavni…

  Rajko napise a misevi se na to nahvataju…

 5. Сваки напад на приватно Министарство унутрашњег криминала господина Додика је напад на српство, Србе, Српкиње, Српску, Србију, Србац, Србиње, српски језик, српску историју, српски спорт, српску ћирилицу…

 6. Khal Drogo, možete pisati šta hoćete da grokćemo,da rokćemo ali nećete postići ništa. Ako vi vjerujete policiji to je vaše pravo.
  Možemo se lijepo dogovoriti vi nama pišite kako policija lijepo radi,a ja i svi ostali koji sumnjamo pišemo svoje priče kao i da sada. Na kraju će se pokazati ko je za razotkrivanje sudbine svirepo ubijenog Davida.
  Najveći teret je na policiji, sve montaže a i pokušaji zastrašivanja do sada su im propale.
  Mogu se ko ljudi pročistiti u kontrolisanom procesu.
  Evo javno pristajem da vozim vozilo koje će snimati audio video zapis da bi se dokazalo da je 80% policije na ulici obični kokošari u uniformi. Niko nije protiv policije i uređene države ali ovo je dokurčilo.
  Gorivo ,vozilo i 20 obilježenih novčanica za svaki komad garantujem da će dvojica biti izbačena iz policije.
  Naravno u Davidovom ubistvu potrebna je presudna politička volja da se pročistiti vrh policije.

  https://youtu.be/s22ffHzmbh8

 7. Kad je poznati skandal “Watergate” prvi put dospio u javnost, da je neko kojim slučajem posmatrao treptaje oka američkog predsjednika Richarda Nixona, odmah bi zaključio da je zaista umiješan u taj slučaj. Tokom ispitivanja pred Kongresom predsjednik je bio vrlo hladnokrvan. Međutim, dok je odgovarao na neka vrlo neugodna pitanja, treptao je oko 30-40 puta u minuti.

  Nespokoj, umor i poremećeno stanje duha, samo su neka od stanja koja dovode do povećanog broja treptaja oka.

  Koliko puta po minuti je trepnuo Lepir Želimir tokom govora?
  Ja sam brojao tokom govora, Nikson je bio mnogo smireniji.

 8. …и како се манијакално чешао доктор Каран на оној срамној конференцији за штампу.

 9. Ko je prošao kroz bilo šta slično zna da je drugoj strani ( onima koji su na strani zla i zločina) mnogo gore nego npr. Davoru u ovom slučaju.
  Mozak je čudo, istina koju znaju a sve rade da je prikriju razara im spokoj. Nisu oni lavovi da mirno spavaju kada rastrgnu plijen. Džaba bosaurin,rejv, liturgije i uveravanja da je sve sigurno a put popločan do Mjeseca.
  Treptaji oka, dodirivanje mikrofona, jedenje sopstvene ruke jasno ukazuju da će se slomiti jer vrijeme radi protiv njih i vrši sve veći pritisak.
  Vaskoviću ruka ti se pozlatila,ti si sada naš Grga Zlatoper.
  Ovdje Vašington, Glas Amerike, govori Grga Zlatoper…

 10. AMAN ZAMAN LJUDI,OVO JE 21.VIJEK!CUJEM OD DOBRE PRIJATELJICE,I DA NAPOMENEM NIJE VAZNO U KOJOJ AMBASADI RADI,DA JE SVE STO SE DESILO 18.03.,ISPRED METALSKE SKOLE,SNIMLJNO SATELITSKIM APARATIMA LARROUSE(VRHUNSKA OPTO ELEKTRONIKA).,OBRADJENO U DIGITALNOJ FORMI I POZNATO „LJUDIMA SA STRANE“,KAO I TO KOJIM VOZILOM JE I GDJE NESRETNI DAVID PREBACEN(VJEROVATNO I POGUBLJEN,POSTO NAVODNO NISTA NIJE IZNESENO IZ OBJEKTA DO 23.03.)!ONI KOJI SU TO URADILI,TREBA SAMI DA SE PRIJAVE,JER CE STVARNO NA KRAJU ONI KOJI SILU STVARNO I POSEDUJU,UKINUTI I MUP I SRPSKU!

 11. Zasto izmisljas i siris dezinformacije? Larus postoji samo enciklopedija i satelitski atlas. Druga stvar, nema tog OPTO senzora koji ce po noci snimiti to o cemu govoris, pogotovo ne ako je oblacan dan. Je li svjesno ili nesvjesno mutis vodu?

 12. Dugorocno, samo se istinom protiv lazi moze izboriti. Znaci, ovakvi komentari i ono sto radi Vaskovic nije nista drugacije od onoga za sta optuzujete MUP. Dugorocno, unisticete „Pravda za Davida“, izazvacete kontra-efekat.

 13. „PRAVDA ZA DAVIDA“ – Javno saopštenje

  „PRAVDA ZA DAVIDA“

  DAVOR DRAGIČEVIĆ
  BORISLAV RADOVANOVIĆ

  JAVNO SAOPŠTENJE

  GRAĐANI
  MEDIJI

  Ovim putem obavještavamo javnost da će Davor Dragičević i Borislav Radovanović Okružnom tužilaštvu Banja Luka dana 17.05.2018. godine predati PRIJAVU KRIVIČNOG DJELA „TEŠKO UBISTVO“ NA ŠTETU DAVIDA DRAGIČEVIĆA protiv nepoznatog i još uvijek slobodnog počinioca, ili vjerovatnije više njih, koji su i danas u poziciji da čine nove zločine zbog kojih građani masovno strepe. I to primarno zato što službena lica nadležnih organa NE RADE ono šta im zakoni i struka nalažu, te za šta ih građani plaćaju.

  Roditelji ubijenog Davida samo su tražili da nadležne institucije utvrde istinu i slučaj zakonito procesuiraju, a građani su ih u tome masovno podržali. Međutim, danas je već nedvosmisleno jasno da odgovorna lica tužilaštva i policije SAMO BEZOBZIRNO KRŠE ZAKONE i pravila struke, te da su jedino posvećeni neprocesuiranju zločina i zločinaca. Želimiru Lepiru je odlično poznato kakve sve nezakonitosti su od samog početka istrage činili Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum, pa sve do neoprostive satanizacije nevine žrtve i njegove porodice pred narodnim poslanicima i javnošću. Šta je preduzeo povodom tih silnih nezakonitosti? Propisao je zakonodavac sankciju i za njegovo ponašanje!

  Istovremeno obavještavamo javnost da zajednica „PRAVDA ZA DAVIDA“ istog dana (17.05) u 18,00 časova pokreće PRAVNI PRESEDAN nezabilježen u ljudskoj civilizaciji. Na masovno izraženu želju naših članova i simpatizera da Okružnom tužilaštvu Banja Luka lično prijavljuju ubistvo našeg Davida sačinili smo unificirani obrazac prijave. Svako ko to želi moći će svojim imenom ili pseudonimom tužilaštvu podnijeti validnu prijavu krivičnog djela ubistva nad Davidom Dragičevićem.

  U pravnoj teoriji i praksi nije zabilježeno da je veći broj savjesnih građana i bez ličnog interesa prijavilo isto krivično djelo, a mi procjenjujemo da će ovde uslijediti bar 10 000 prijava. I to je tek prvi od više pravnih presedana koje pripremamo, a zbog kojih će predmet ubistva Davida Dragićevića biti izučavan na pravnim i kriminalističkim fakultetima diljem svijeta.

  Znači, nadležnim institucijama dato je i više nego dovoljno vremena da ovaj monstruozni zločin zakonski istražuju, a danas nesporno vidimo njihove „rezultate rada“. Naše strpljenje je iscrpljeno i samo zato postajemo aktivni subjekti istrage dok svi počinioci i njihovi saučensnici, uključujući i ove iz institucija, ne budu adekvatno procesuirani i najstrože kažnjeni.

  „PRAVDA ZA DAVIDA“ – „Mi i vi više nikada nećemo živjeti zajedno!“

 14. Ko se smije kladiti da je ovo sljedeca tema sovinistickog bloga Srajka Vasica.

  http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/80749/ochevi_koje_je_ujedinila_bol_zbog_gubitka_sinova_dragichevic_ja_u_grob_necu_ici_da_grijem_sina_dok_ne_privedem_zlochince_pravdi_memic_naredne_sedmice_pravimo_satorsko_naselje_pred_sudom_bih.html

  Uskoro cemo citati bljuzgarije o pokusajima ukidanja MuP-a Srpske i naivnosti g.Dragicevica itd.
  ◘ Отац несрећног младића, који не изгледа као лош и зао човјек, упао је у раље суфлера, шаптача и управљача кризом и пристао да буде њихов гласноговорник. Зато што се њему нико јавно не жели супротставити да не би било протумачено. А када би то заступали они који су му то написали и сугерисали, били би демистификовани и дискалификовани за дан. Тако га наговарају и на нељудскости, да своју родитељску непажњу и неодговорност, посљдицу разарања и краха породице, пребацује на Институције.

  Isjecak iz proslog bloga.Da vidimo kako ce dalje stvari nazivati doticni.

 15. Опет оно „ми и ви више нећемо живјети заједно.“

  Дијели, свађај, лажи, подваљуј, пљачкај, понижавај, туци,подмукло убијај, тужна историја свих народа, од рата, до данас, плаче овај народ за капетаном Лазаревићем, зар не Симо?

   1. Simo,meni je najjači utisak to što je režim primao u svoje redove po sistemu ajde Alija nek je više vojske.
    Lukač viberom šalje vaskoviću slike kojima ga danas čovjek potapa.
    Predugo su se igrali boga i mislili da mogu kontrolisati svaki segment života umjesto da su se oslanjali na ljude koji znaju raditi svoj posao časno i pošteno.
    Negativna selekcija odradila je svoje ovo je sada rezultat.

 16. Tekst rajka vasića u svemu podsjeća na film profesionalac kada luka laban ide Tejinim roditeljima da vidi iz kakve je kuće potekao.
  Roditelji teško žive ali se ne bune protiv režima pa luka omekša srce i odluci da ne ubijete Teju.
  BiH je zemlja fenomen jedina zemlja na svijetu gdje će očevi a ne majke završiti posao. Koliko puta smo već gledali kada se pobune majke čak su i mafije prestajale se ratovima.
  Međutim kod nas u bosni majke su korumpirane a dokaz za to je predstavnica majki srebrenice koja je u TV kamere govorila o desetinama hiljada mjesečni prihoda koje u Bosni i Hercegovini možeš imati samo ako radiš za politiku.
  Jedini problem političara u Republici Srpskoj je to što ne mogu Davora kupiti „kvalitetno“ kako bi rekla Željka Cvijanović.
  Ako i očevi prodaju kosti svoje nevino stradale djece onda smo gotovi.
  Pravda za Davida

 17. Млађане,

  кад све саберем и одузмем МУП јесте највећи кривац за ситуацију у коју се довео. Не знам је ли Давид убијен или није, али ако неки не знају радити свој посао то није доказ да имају учешће у убиству.

  Једно је одговорност за лоше одрађен посао, а нешто сасвим друго намјера да се посао лоше уради.

  Васковић је имао добрих запажања, зна читати између редова, има јаку логику, али пуно блефира па и сам прави сличне грешке које се логички лако могу потући.

  Оно што мени запада за око, а мало ко обраћа пажњу на то су тврдње да је убиство организовано од стране припадника МУП-а и да је у тој организацији присутан велики број лица.

  Да не идем у мотиве евентуалног убиства, нарочито оне фрљоке од тврдње да је убијен због тога што није хтио радити за дилере, необично је да се мало пажње посвећује мотиву.

  Када један или двојица убију трећег, онда се то може понекад довести и као убиство у стању умањене урачунљивости, у афекту итд…, али када се тврди да је у убиству учестовало много лица, да је убиство организовано, да је у организацији убиства учестовала и државна институција, онда мотив за такво убиство мора бити један од главних трагова истраге.

  Ја не видим такве мотиве нити потребу за толиком организацијом да би се убио један младић који се ноћу сам креће по улицама. Убиство се могло урадити без потребе за укључивањем толиког броја лица.

  Друга ствар која ми запада за око је што је Давидов отац неколико пута изјавио да му је син убијен и силован. На шта је под термином “силован“ мислио?

  Ако је био у питању сексуални деликт онда је то обдукција морала утврдити, а ако би се утврдило да је тога било онда је и дилема да ли је убијен или случајно пао у воду, ријешена.

  Ја предлажем анкетном одбору да то разјасни са Давором Драгичевићем, а са Васковићем да разјасни како је дошао до закључка да је Давид убијен зато што није хтио радити за дилере.

  Истина за народ, правда за Давида!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *