Мун: Дистрикт је у жижи САД

Амерички амбасадор у БиХ Патрик Мун потврдио је данас у Брчком да ће дистрикт и даље остати у фокусу интересовања Сједињених Америчких Држава. Образлажући намјеру да САД и даље остају ангажоване у Брчко дистрикту, Мун је истакао да његова земља има веома важан програм за младе који проводи у Брчком. "Tо је програм који проводи […]

четвртак, 21 јуна, 2012 / 07:46

Амерички амбасадор у БиХ Патрик Мун потврдио је данас у Брчком да ће дистрикт и даље остати у фокусу интересовања Сједињених Америчких Држава.

Образлажући намјеру да САД и даље остају ангажоване у Брчко дистрикту, Мун је истакао да његова земља има веома важан програм за младе који проводи у Брчком.

"Tо је програм који проводи УСАИД на заштити животне средине, а имамо и Амерички кутак овдје који је основа за многе наше културне и образовне програме. Млади из брчанских школа већ су учестовали у нашим програмима размјене и то ћемо чинити и убудуће", нагласио је Мун.

Одговарајући на питање да ли сматра да је вехабијска заједница у Горњој Маочи и даље безбједносна пријетња за БиХ, Мун је рекао да би то требало да процијене тужиоци и полицијске снаге у овој земљи.

"Tероризам је пријетња која постоји у цијелом свијету, а власти и агенције за провођење закона, односно безбједносне агенције морају бити припремљене, једноставно морају бити будне, јер тероризам се појављује тамо гдје се најмање очекује", оцијенио је Мун, те истакао важност изградње капацитета и размјене информација.

Након састанка са шефом брчанске полиције, на коме је упознат о посљедњим "полицијским активностима на заштити грађана Брчко дистрикта", Мун је исказао све похвале за рад полиције и велико поштовање за рад шефа Горана Лујића.

Како су изјавили саговорници, на састанку је разговарано о стању безбједности у Брчко дистрикту и појавних облика криминалитета, са посебним освртом на тероризам и трговину људима, организовани криминал и корупцијом у фокусу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *