Мујезиновић: Пресушио буџет, формирајте власт

Премијер Федерације БиХ Мустафа Мујезиновић упозорио је да ће доћи до великих проблема у финансирању јавне потрошње у овом ентитету уколико до 31. марта не буду формиране федералне власти и усвојен овогодишњи буџет. "Уколико се благовремено не формира власт, постоји опасност да до истека одлуке о привременом финансирању не буде усвојен буџет", нагласио је Мујезиновић. […]

понедељак, фебруар 28, 2011 / 12:03

Премијер Федерације БиХ Мустафа Мујезиновић упозорио је да ће доћи до великих проблема у финансирању јавне потрошње у овом ентитету уколико до 31. марта не буду формиране федералне власти и усвојен овогодишњи буџет.

"Уколико се благовремено не формира власт, постоји опасност да до истека одлуке о привременом финансирању не буде усвојен буџет", нагласио је Мујезиновић.

Он очекује да ће сви показати одговорност, свјесни могућих проблема до којих може доћи ако до 31. марта, када истиче одлука о привременом финансирању, не буде усвојен буџет.

Мујезиновић је за сарајевско "Ослобођење" оцијенио да нема разлога да до краја марта не буде формирана власт у ФБиХ.

Федерални премијер негирао је одговорност Владе ФБиХ за пораст цијена, наводећи да је повећање цијена условљено спољним факторима.

Он је истакао да у ФБиХ нису смањена социјална примања и давања, те закључио да нема потребе за бунтом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *