Муфтија Јусуфспахић: Ја сам српски патриота!

Замјеник реис-ул-улеме Исламске заједнице Србије муфтија Мухамед Јусуфспахић изјавио је да је јединство муслимана у Србији жеља те вјерске заједнице, под условом да то буде у Србији и у оквиру Ријасета те вјерске заједнице у Београду. – Неко жели да нас који живимо у Србији стави под структуре других ријасета у другим земљама. То није […]

недеља, мај 11, 2014 / 18:24

Замјеник реис-ул-улеме Исламске заједнице Србије муфтија Мухамед Јусуфспахић изјавио је да је јединство муслимана у Србији жеља те вјерске заједнице, под условом да то буде у Србији и у оквиру Ријасета те вјерске заједнице у Београду.

– Неко жели да нас који живимо у Србији стави под структуре других ријасета у другим земљама. То није исламски и божански закон. Ми живимо у Србији, ми говоримо српским језиком – истакао је муфтија у интервјуу Тањугу.

– Наша је намера да сви муслимани у Србији имају своју управу и, уз дужно поштовање, без мешања оних који нам долазе из Анкаре или Сарајева – навео је Јусуфспахић, иначе рођени Београђанин, Дорћолац, који за себе каже да је српски патриота који припада Алаху.

Противи се одласку држављана Србије у рат у Сирију, јер је ту ријеч о сукобу оних који желе да доминирају на пољу финансија, економије и нафте.

Он је рекао да је био пријатељ с покојним српским предсједником Слободаном Милошевићем, затим лидером радикала Војиславом Шешељом, предсједником Томиславом Николићем, и његовим претходником Борисом Тадићем.

Прије двије године, предсједник Србије Томислав Николић одликовао је дугодогишњег београдског муфтију Хамдију Јусуфспахића, оца актуелног муфтије Мухамеда, Сретењским орденом првог реда. Овај орден се додјељује за допринос међувјерској сарадњи и толеранцији и за достојанствено представљање Србије и њених грађана у иностранству.

На церемонији уручења ордена, приређеној у Исламском центру при Бајракли џамији у Београду, Николић је истакао како је муфтија Јусуфспахић његов дугогодишњи пријатељ и додао да Србија зна да цијени оне који Србију воле и цијене, као и да је ово прилика коју је једва дочекао како би се Јусуфспахићу одужио за све што је учинио за своју државу.

– Он 45 година помаже своју државу и служи свом народу, сваки наш сусрет почињао је братским пољупцем. Хамдија је преживио комунизам, социјализам, демократију. Све је у Божјим рукама, наше пријатељство је данас крунисано. Тако је Бог хтио, да дођем у позицију, да исправим понеку од грешака својих претходника, а да онима који дођу иза мене не оставим превише својих грешака.

Свако ко има било какву мисао у глави, добру или лошу, нека помисли шта би о томе помислио Хамдија Јусуфспахић, рекао је Николић и, нагласивши да је поносан и узбуђен, додао да је у старој Атини био је један којег су звали "праведник", а "ми бисмо за Хамдију, уз све што о њему говоримо, могли да додамо ријеч ‘праведник’".

Савјетник предсједника Србије Оливер Антић је образлажући разлог додјеле ордена подсјетио је да је тачно прије 45 година тадашњи реис Исламске заједнице Сулејман Кемура, постављајући Јусуфспахића за имама београдског, рекао да је то у циљу успостављања мостова између православаца и муслимана.

– Србија неће и не смије да заборави све оне које су својом храброшћу, љубављу, а све у функцији највиших врлина, врлине праведности, допринијели њеној изградњи. Србија узвраћа врлином благодарности, рекао је Антић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Муфтија Јусуфспахић: Ја сам српски патриота

Припадам Србији са свим њеним позитивним странама и манама и молим се Богу да она мене прихвати са свим мојим манама и врлинама, рекао муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић.

четвртак, октобар 25, 2012 / 18:47

Припадам Србији са свим њеним позитивним странама и манама и молим се Богу да она мене прихвати са свим мојим манама и врлинама, рекао муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић. Continue reading „Муфтија Јусуфспахић: Ја сам српски патриота“0 КОМЕНТАРА

  1. „Када неко некога испоровоцира са нож, жица, Сребреница, а овај узврати са .. бубрег, плућа, жута кућа… морамо да, иако има таквих изазова, трпимо, да се стрпимо и отрпимо, да не реагујемо на тај начин, јер онда одосмо у пропаст”,

    Сјајан човјек, разуман, види се да разумије вјеру и свијет, да није од попова штребера, који се само држе књиге.

  2. Аукција ратних признања и одликовања (Ветерана РС) није затворена за друге вјере и нације јер капитал не познаје границе.Зато погледај коментар Ветерана РС о Љубињу док је још у РС!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *