МСУРС и питање: Да ли се може извршити реконструкција заслужних аутошовиниста?

Четири погледа на савремену умјетничку сцену Републике Српскеу четвртак 25. јуна у 12.00 на платоу испред МСУРС, при чему су неки од уписаних за излагање већ дубоко заслужни радници против Републике Српске, чиме млађе снаге могу бити само затроване у свом развоју.

четвртак, 25 јуна, 2020 / 07:57

О тој генерацији протоневладинића, са чланским картама СНСД и изразито противсрпским, латиничним и банално политички ангажованим дјеловањем смо скоро све написали, али никад није доста указати на појаве које су најопасније за једно друштво.

У противном, ко његује такве појаве и допушта им да се непрестано пресвлаче, културно је осуђен на пропаст. За њим иде и економски и политички суноврат.

Сервисне информације даље кажу:

Због тренутне епидемиолошке ситуације у Републици Српској и мјера којих се морамо придржавати када је у питању број посјетилаца на неком јавном догађају, уз пригодан коктел уприличићемо симболично отварање изложбеног пројекта "Реконструкција" , које ће након тога бити доступно и редовним посјетиоцима уз поштивање свих мјера предострожности.

Изложба "Реконструкција" је резултат заједничког рада четворо кустоса, а осмишљена је са циљем да пружи различита виђења савремене умјетничке сцене у Републици Српској и тако истакне њену хетерогеност. Аутори концепције изложбе су више кустоскиње Лана Павловић и Жана Вукичевић, и кустоси Маша Чавић и Младен Бањац.

Изложба обухвата радове 22 умјетника који су својим формирањем или тренутним дјеловањем везани за савремену сцену Републике Српске, а то су: Нада Арнаут, Александар Бајуновић, Викторија Банда, Игор Бошњак, Младен Бундало, Драгана Видљиновић, Драгана Грашар, Милена Ивић, Никола Кекеровић, Нинослав Ковачевић, Нина Комел, Александра Кузмановић, Весна Мајсторовић, Ненад Малешевић, Миодраг Манојловић, Раденко Милак, Младен Миљановић, Александар Милошевић, Ренато Ракић, Војислав Ритан, Диана Тодић и Глорија Тубак.