МСУ РС: Учење нових нараштаја докле се стиже када радиш против Српске

У организацији Музеја савремене умјетности Републике Српске и Aкадемије умјетности Универзитета у Бањој Луци, 50 студената, професора и умјетника посјетили су протеклог викенда Павиљон Босне и Херцеговине на 57. Венецијанском бијеналу.

понедељак, октобар 23, 2017 / 13:48

Дакле, стиже се до Венеције. И угодног живота. И државног буџета.

Није онда тешко закључити којим правцем се креће Република Српска.

Пошто смо већ писали о Свеучилишту пропасти која нас је све задесила о нашем заједничком трошку, скренућемо само пажњу на поруку која се овако шаље новим генерацијама. Свим тим младим људима са фотографије, који сањају да се и они нађу на овој двогодишњој ликовној смотри.

Није онда тешко ни закључити какву ће културну политику заступати у својим будућим дјелима, према земљи која их је у Венецију и одвела.

У додатку још остатак саопштења, у којем обраћамо пажњу на наставак „латиничења“ у језику установа које сви плаћамо.

Током посјете Палати Малиперо, кустос МСУ РС Младен Бањац представио је нашим гостима концепт изложбе „University of Disaster“ у оквиру које Босну и Херцеговину на овогодишњем Венецијанском бијеналу представља умјетник Раденко Милак у сарадњи са словеначким умјетником Романом Урањеком и гостујућим интернационалним умјетницима.

Осим Павиљона Босне и Херцеговине, организована посјета студента и професора подразумијевала је и обилазак интернационалне изложбе „Viva Arte Viva“ на Арсеналима и Ђардинима коју је ове године осмислила француска кустоскиња Кристин Мацел, као и посјету 86 националних павиљона.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *