МСУ РС: Представиле се младе дизајнерске снаге

Синоћ је у Музеју савремене умјетности РС отворена изложба студената и професора Факултета за информационе технологије и дизајн. Текст и фото: Ања Кавић На изложби су представљени радови у пољу графичког дизајна, нових медија и нових технологија, насталих у задњих пет година рада. Циљ ове изложбе је да се представе студенти као млади ствараоци, те […]

четвртак, 16 јуна, 2011 / 15:06

Синоћ је у Музеју савремене умјетности РС отворена изложба студената и професора Факултета за информационе технологије и дизајн.

Текст и фото: Ања Кавић

На изложби су представљени радови у пољу графичког дизајна, нових медија и нових технологија, насталих у задњих пет година рада. Циљ ове изложбе је да се представе студенти као млади ствараоци, те да се афирмише креативна димензија наставно-умјетничког процеса Универзитета за пословне студије. Такође, на овој изложби ће се шира јавност упознати са радом и потенцијалом професора којим факултет располаже.

Ово је трећа изложба Факултета за информационе технологије и дизајн, на којој први пут своје радове излажу и студиенти и професори.

Изложбу је отворио министар просвјете и културе РС Антон Касиповић који је истакао како ова изложба представља сусрет културе и образовања те руши стереотипе.
Такође, министар је нагласио да је изузетно задовољан чињеницом да МСУРС отвара своја врата младим људима јер то представља сјајан подстицај и да се баш међу студентима Факултета за информационе технологије и дизајн налази будући велики умјетник.


У име Универзитета за пословне студије, академик Сокол Соколовић је министру Касиповићу уручио поклон. Министар се захвали на поклону уз ријечи да све поклоне које добије продаје на аукцији, а новац од њихове продаје донира у хуманитарне сврхе.
Универзитет за пословне студије настао је јануара 2006.године у чијем склопу се налази 5 факултета, а то су Факултет за пословне и финансијске студије, Факултет за примијењену економију, Факултета за информационе технологије и дизајн, Факултет за екологију, Факултет за туризам и хотиелијерство, Факултет за новинарство и комуникологију.

Едукативни циљ Универзитета за пословне студије са својим факултетима као организационим јединицама, јесте да пружи теоријско-методолошка знања, опште стручна знања и ужа стручна знања.