Mртав \’ладен

Бин Ладену се није ни крв на лицу осушила, а амерички медији су јавили да је сахрањен и то по муслиманским обичајима. Пише: Ж. Свитлица Овo брзо полагање тијела у море, узбуркало је сумње у званичну верзију догађаја у којем је “вођа највеће терористичке организације на свијету“ убијен. Многи здравомислећи људи често су доводили у […]

понедељак, мај 2, 2011 / 16:07

Бин Ладену се није ни крв на лицу осушила, а амерички медији су јавили да је сахрањен и то по муслиманским обичајима.

Пише: Ж. Свитлица

Овo брзо полагање тијела у море, узбуркало је сумње у званичну верзију догађаја у којем је “вођа највеће терористичке организације на свијету“ убијен.

Многи здравомислећи људи често су доводили у сумњу и постојање Бин Ладена, а данашње вијести ће их само још више увјерити да се ајкуле неће омастити брадатим Саудијцем, тачније, у море су Американци спустили “ништа“ или само плашт.

Под плаштом неистине, нагађања и претпоставки остају многи догађаји повезани са Бин Ладеном и Ал Каидом, од 9.11.2001. године, па наовамо. Осим ако нисте међу онима, који су јутрос у Вашингтону пјевали “Hey kiss him goodbye“…

Надати се да ће се клупко једном расплести, а до тада Фотошоп-стручњаци и лаици се спрдају са сликом Осаме бин Ладена, једином која се појавила у медијима, тврдећи да је могао направити било ко.

На слици, мртав Бин Ладен има исти облик уста, као на пар архивских фотографија, направљених за живота.

Како тврде стручњаци, очи на дотичној монтажи су ретуширане, а брада у монтажи директно је прекопирана с архивске слике Осаме бин Ладена,

Овакву монтажу врло је лагано направити у Фотошопу, тврде стручњаци.

АФП је такође упоредио двије фотографије, те уз опис фотографија навео како је очито да се ради о монтажи, а и на Јутјубу већ постоји и снимак о томе како је фотомонтажа настала.

Ако повјерујемо у исправност поменуте фотографије остаје сумња, како то, да у времену дигиталне технологије и огромног броја начина да се направи солидна фотографија у било којој ситуацији, америчка војска, која посједује све ове могућности, није направила пар добрих слика мртвог терористе.

Бар онолико увјерљивих као када су убили Че Гевару, а то је било давно. Још је мање давно било кад су ручном лампом прегледали унутрашњост уста Садама Хусеина, не бринући се о понижавајућем ефекту који то оставља.

Овако остаје сумња да је Осама бин Ладен убијен и некада раније, па је сада извучен након 1. маја да се заташка покушај убиства Гадафија, чији син и нарамак унучади данас ни једну свјетску агенцију не занимају довољно, да би се пласирала нека озбиљнија или аналитичкија вијест.

Требали би нам дати пар фотографија, ако им је већ стало да нас увјере да је брадата особа – за коју у посљедњих неколико година знамо само са кратких снимака Ал џазире, са обавезним калашњиковом наслоњеним уз зид неке стијене, и коју су називали бин Ладеном – стварно постојала.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *