Мркоњићка шљивовица зрела за брендирање

Мркоњићка шљивовица изузетно је квалитетна и требало би је брендирати, сматра професор Пољопривредног факултета у Београду Нинослав Никићевић, један од најпознатијих оцјењивача љуте ракије. На предавању пољопривредницима у Мркоњић Граду протекле недјеље о сензорном оцјењивању алкохолних пића, Никићевић је рекао да је ове године сензорно оцјењивање воћних ракија било веома успјешно. “Квалитет шљивовице је сваке […]

четвртак, новембар 20, 2014 / 15:50

Мркоњићка шљивовица изузетно је квалитетна и требало би је брендирати, сматра професор Пољопривредног факултета у Београду Нинослав Никићевић, један од најпознатијих оцјењивача љуте ракије.

На предавању пољопривредницима у Мркоњић Граду протекле недјеље о сензорном оцјењивању алкохолних пића, Никићевић је рекао да је ове године сензорно оцјењивање воћних ракија било веома успјешно.

“Квалитет шљивовице је сваке године у порасту, а ако је то и моја заслуга, мени је задовољство. Сваке године на предавањима указујем и на грешке које се праве приликом печења ракије”, рекао је Никићевић.

Он је навео да је ове године оцјењивано 110 узорака, од којих највише 84 шљивовице.

“Ове године сензорно оцјењивање воћних ракија било је успјешно. Никад боље! Додјељене су двије златне медаље, а проглашење побједника је остављено за викенд”, рекао је Никићевић и додао да је са њим ракију оцјењивала и професор Нермина Спахо.



Оставите одговор