Мрка и Ана знају пос\’о

Сутрашњи концерт Ане Бекуте у Горњем Милановцу поводом Другог српског устанка, дана општине и 160. годишњице овог града, изазвао је жестоку реакцију јавности и политичких партија овога краја због хонорара певачице. Како је саопштено из општине, пјевачици ће бити исплаћено 840.000 динара „на руке”, плус трошкови озвучења, бине, разгласа и расвјете. Један део новац за […]

недеља, 21 априла, 2013 / 11:35

Сутрашњи концерт Ане Бекуте у Горњем Милановцу поводом Другог српског устанка, дана општине и 160. годишњице овог града, изазвао је жестоку реакцију јавности и политичких партија овога краја због хонорара певачице.

Како је саопштено из општине, пјевачици ће бити исплаћено 840.000 динара „на руке”, плус трошкови озвучења, бине, разгласа и расвјете.

Један део новац за њен хонорар биће обезбијеђен из градског буџета, а дио средстава ће обезбиједити и привреда овога краја.

Како је саопштено данас из кабинета предсједника општине Милисава Мирковића, „сав приход од концерта Ане Бекуте биће уплаћен на рачун двогодишње Љубице Адамовић којој је потребна хитна трансплантација срца”.

Због тога предсједник општине, стоји у саопштењу, „позива све грађане општине Горњи Милановац и сусједних градова и општина да присуствују овом хуманитарном концерту”.

Ово предсједниково обраћање изазвало је реакције грађана, Демократске странке Србије (ДСС) и покрета Двери који су саопштили да је јавност убјеђена да је то „весеље о трошку пореских обвезника, а у интересу појединаца и партијских структура”.

Шеф одборничке групе ДСС-а у Скупштини општине Душан Ђуровић упитао је да ли „председник општине у овој кризи нема преча посла, већ да позива народ на концерт неке пјевачице, и да ли је он њен портпарол и колико то наплаћује”.

„Зашто општина није директно средства уплатила на рачун ове дјевојчице, него преко посредника Ане Бекуте, и наша странка ће на првој општинској седници тражити расправу и одговорност за овако расипање пара и замлаћивање народа”, рекао је Ђуровић за агенцију Бета.

Дан после концерта, локална власт министру у Влади Србије Милутину Мркоњићу додјелиће највеће општинко признање – Златну плакет „Таковски устанак”.0 КОМЕНТАРА

  1. Дан после концерта, локална власт министру у Влади Србије Милутину Мркоњићу додјелиће највеће општинко признање – Златну плакет „Таковски устанак”.
    ————–
    Јел’и њему образложење „“ ко оном из Бањалуке