Мраковица и владајући: Састали се, па говоре

Ако Европа хоће хуманост, нека отвори своје границе и прими мигранте. Ми их не желимо на нашим просторима, јер смо одговорни према својим грађанима. Даћемо хране, ако треба, али то је све. То је став нас тројице, али и став нашег народа. Мигранти неће у РС.

субота, јул 28, 2018 / 16:12

Осим тога, најавили су оснивање тијела које ће пратити стање са мигрантима, као и да су против насељавања миграната из Азије у напуштена села у ФБиХ у којима су до 1995. живјели Срби.

У остатку, све мед и млијеко

Након састанка представника владајуће коалиције (СНСД, ДНС, СП) на Козари, Додик је рекао новинарима да је учињено много на побољшању живота грађана Републике Српске и да не види начина да Српска, њене финансије и институције буду угрожени.

Додик је нагласио да Српска биљежи раст у 15 посљедњих квартала, подсјетивши да су повећане пензије и плате, као и да се граде важни објекти.

Лидер ДНС-а Марко Павић рекао је да су на данашњем састанку усаглашени ставови коалиције по свим питањима, као и да је неупитна подршка појединачним кандидатима на предстојећим изборима.

Он је оцијенио да је политичка и финансијска ситуација у Републици Српској повољна и да се све обавезе извршавају.

Осврћући се на мигрантску кризу у БиХ, Павић је оцијенио да Република Српска и Федерација БиХ морају ефикансније радити на сузбијању великог броја миграната јер их Српска не може примати.

Лидер СП-а Петар Ђокић оцијенио је да је коалиционо дјеловање у претходном периоду било усмјерено на побољшање економског стања и да су резултати видљиви.

На Козари је данас одржан састанак владајуће коалиције СНСД-а, ДНС-а и СП на којем је разматрана политичка ситуација у Републици Српској и БиХ.Оставите одговор