Можда се забрана узгоја због крзна прими у Српској новој години?

Забрана узгоја животиња ради крзна, технички је ступила на снагу с 1. јануаром ове године, а да ли ће тако остати, одлучит ће Представнички дом на једној од првих сједница 2018. године.

субота, 13 јануара, 2018 / 07:30

Ова чињеница значи да фарме крзна које настављају са радом до коначне одлуке Парламентарне Скупштине БиХ, раде незаконито. А уколико Представнички дом одлучи продужити рок ступања на снагу забране до 2028. године, самим тим додатно нарушава правну сигурност ове земље, узимајући у обзир да би се наведени рок продужио у вријеме када је исти већ на снази.

Јасно је да се закони не могу примјењивати ретроактивно, осим уколико текстом новог закона није другачије одређено, те с тим у вези, Коалиција без крзна ће у наредном периоду подузети све правне радње, како би се имплементирала забрана узгоја крзнашица и тиме сачувала правна сигурност ове земље.

Такођер, уколико Представнички дом накнадно продужи рок до 2028. године, у БиХ ће доћи нове фарме из земаља у којима забрана ступа на снагу, посебно из Холандије и Пољске, чије су фарме познате широм Европе као велики загађивачи околиша.Оставите одговор