Можда прође без отимања микрофона: Предсједништво усвојило спољну политику?

Предсједништво БиХ усвојило је Стратегију спољне политике Босне и Херцеговине за период 2018-2023. године. Такође, Предсједништво БиХ је примило је к знању Нацрт закона о спољним пословима Босне и Херцеговине, те задужило Министарство иностраних послова БиХ да Нацрт закона упути у законодавну процедуру.

среда, 14 марта, 2018 / 12:39

Предсједништво БиХ прихватило је позив предсједника Републике Македоније др. Ђорђа Иванова за учешће на састанку лидера Брдо-Бриони процеса, који ће се одржати у Скопљу 27. и 28. априла 2018. године. Делегацију БиХ предводиће предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Предсједништво БиХ позваће предсједника Републике Бугарске Румена Радева у званичну посјету Босни и Херцеговини.

Предсједништво БиХ је донијело Одлуку о прихватању Протокола између Савјета министара БиХ и Владе Румуније о сукцесији Босне и Херцеговине билатералних уговора закључених између Федеративне Народне Републике Југославије/Социјалистичке Федеративне Републике Југославије и Народне Републике Румуније /Социјалистичке Републике Румуније/Румуније на нивоу државе и владе.

Донесена је Одлука о прихватању Уговора о амандману и приступању на Уговор о гранту од 15.2.2011. између Босне и Херцеговине, Водовода и канализације Бијељина а.д. Општине Бијељина, Републике Српске и Европске банке за обнову и развој за подршку пројекту Бијељина фаза 2- Постројење за пречишћавање отпадних вода и проширење мреже и Одлука о прихватању Протокола 15 и 16 уз Европску конвенцију за заштиту људских права и основних слобода.

Предсједништво БиХ је донијело Одлуку о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Споразума о економској сарадњи између Босне и Херцеговине и Републике Кореје.

Предсједништво БиХ је одобрило закључивање Меморандума о разумијевању између Европске агенције за безбједност ваздушне пловидбе (EUROCONTROL) и Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ, Агенције за цивилно ваздухопловство бивше Југословенске Републике Македоније, Директората за цивилно ваздухопловство Републике Србије, Главне дирекције цивилног ваздухопловства Републике Словачке, Агенције за цивилно ваздухопловство Републике Словеније, Државне управе за заштиту и спашавање Републике Хрватске, Министарства одбране Мађарске и Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе.

Предсједништво БиХ је донијело одлуке о приступању Босне и Херцеговине Измјенама и допунама Конвенције о заштити морског околиша и обалског подручја Медитерана – Барселонска конвенција.

Донесене су одлуке о ратификацији:

-​ Споразума о зајму (Пројекат јачања банкарског сектора) између Босне и Херцеговине и Међународне банке за обнову и развој

-​ Споразума о финансирању Државног програма активности за Босну и Херцеговину за 2016. годину између Европске уније, коју представља Европска комисија, и Босне и Херцеговине, коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара БиХ

-​ Нота споразума о донацији опреме за безбједносне провјере између Савјета министара БиХ и Владе Народне Републике Кине.Оставите одговор