Моторола постаје дио Гугл породице!

Гугл купује компанију Моторола Мобилити за 12,5 милијарди долара, што значи да коначно и званично улази и у утакмицу на пољу хардвера! Како преноси Гизмодо, Гугл ће за 12,5 милијарди долара купити Моторолин Мобилити сектор, дио компаније који се бави мобилним технологијама. Извршни директор компаније Гугл каже да је у питању природан потез, пошто је […]

понедељак, август 15, 2011 / 16:29

Гугл купује компанију Моторола Мобилити за 12,5 милијарди долара, што значи да коначно и званично улази и у утакмицу на пољу хардвера!

Како преноси Гизмодо, Гугл ће за 12,5 милијарди долара купити Моторолин Мобилити сектор, дио компаније који се бави мобилним технологијама.

Извршни директор компаније Гугл каже да је у питању природан потез, пошто је Моторола већ увелико производила мобилне телефоне са Андроидом, који су одлично пролазили на тржишту.

Куповином Моторолиног "мобилног" сектора Гугл жели да ојача тржишну позицију Андроида, наводи се у саопштењу за медије. Андроид ће остати отворен, а Моторола Мобилити ће у оквиру компаније Гугл функционисати као одвојена фирма.

"Посвећеност Мотороле Андроид оперативном систему створила је природно окружење за спајање наше двије компаније. Заједно, креираћемо фантастична искуства и унаприједити Андроид ‘екосистем’ новим могућностима на радост наших корисника, партнера и нашег развојног тима. Радујем се што Мотороли могу да пожелим добродошлицу у нашу породицу", наводи се у саопштењу Ларија Пејџа.

За потпуно спровођење ове трансакције Моторола и Гугл ће ипак морати да сачекају одобрење надлежних институција и регулаторних тијела у Америци и Европској унији, па се очекује да ће посао бити завршен крајем ове или почетком следеће године.Оставите одговор