Моторола не крши патенте Мајкрософта

Произвођач мобилних телефона Моторола остварио је риjетку побjеду против Мајкрософта у борби за права на патенте. Ово је последњи случај у низу тужби о злоупотреби патената које подносе велике фирме једна против друге у покушају да стекну предност на технолошком тржишту. Регионални суд у Мајнхајму пресудио је да Моторола Мобилити, која је дио Гугла, не […]

субота, октобар 6, 2012 / 14:40

Произвођач мобилних телефона Моторола остварио је риjетку побjеду против Мајкрософта у борби за права на патенте. Ово је последњи случај у низу тужби о злоупотреби патената које подносе велике фирме једна против друге у покушају да стекну предност на технолошком тржишту.

Регионални суд у Мајнхајму пресудио је да Моторола Мобилити, која је дио Гугла, не крши патент Мајкрософта који омогућава да апликације раде на различитим телефонима.

Ово омогућава особама које се баве развојем апликација да избјегну писање посебних кодова за различите моделе телефона.

Њемачка је постала главно поприште у глобалном рату за патенте између бројних произвођача мобилних телефона, таблета и оперативних система, зато што су судски трошкови јефтинији а сами процеси бржи у поређењу са другим законским областима.

Мајкрософт је добио три спора против Мотороле у Њемачкој, а као резултат тога, на тржишту се не могу наћи модели телефона који посједују спорну технологију.

Гугл је купио компанију Моторола Мобилити за 12.5 милијарди долара 2011. године како би себи обезбиједио права на патенте са којима планира да одбије тужбе у вези са њиховом Андроид мобилном платформом.

У последње вријеме велики број технолошких компанија уложио је милијарде долара у патентна права како би могли да их користе против конкуренције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *