Мотел Нана почео да осваја фестивалске награде

БЕОГРАД – Филм Предрага Велиновића „Мотел Нана“ апсолутни је побједник Филмског фестивала „Софест“ у Сопоту, с обзиром да су му у уторак увече на затварању фестивала припале све званичне и незваничне награде те манифестације. "Мотел Нана" је проглашен најбољим филмом "Софеста" одлукама фестивалског жирија, жирија публике и жирија удружења критичара ФИПРЕСЦИ Србија, а добио је […]

среда, јул 7, 2010 / 18:17

БЕОГРАД – Филм Предрага Велиновића „Мотел Нана“ апсолутни је побједник Филмског фестивала „Софест“ у Сопоту, с обзиром да су му у уторак увече на затварању фестивала припале све званичне и незваничне награде те манифестације.

"Мотел Нана" је проглашен најбољим филмом "Софеста" одлукама фестивалског жирија, жирија публике и жирија удружења критичара ФИПРЕСЦИ Србија, а добио је и награде за најбољу режију, сценарио, мушку (Драган Мићановић)и женску улогу (Николина Јелисавац).

Филм "Мотел Нана" је настао у копродукцији бањолучке агенције "Визарт" и "Сириус продакшн" из Београда. Сценарио за филм написао је Ранко Божић, сценариста филмова "Ово мало душе" и "Завет" Емира Кустурице, те серије "Вратиће се роде".

Глумачку екипу "Мотела Нана" чине Драган Мићановић, Зијах Соколовић, Никола Пејаковић и бањалучка глумица Николина Ђорђевић.

У конкуренцији за награде било је, уз "Мотел Нану", још шест филмова: "Жена са сломљеним носем" Срђана Кољевића, "Плави воз" Јанка Баљка, "флешбек" Александра Јанковића, "Српски филм" Срђана Спасојевића, "Дјавоља варош" Владимира Паскаљевића и омнибус "Неке друге приче" у режији Ане Марије Роси, Инес Тановић, Ивоне Јука, Марије џиџа и Хане Слак.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *