Мост пада у хладну воду слабе подршке Влади Хрватске

Новој Влади Хрватске, коју воде Домољубна коалиција на челу са ХДЗ-ом и Листа "Мост", анкетирани грађани дају "чвсту двојку", што је слабија оцјена од оне коју је на крају свог мандата имала непопуларна влада СДП-а и ХНС-а. Листа "Мост" наставља да биљежи стрмоглав пад у бирачком тијелу, па сада ужива подршку тек мало више од […]

петак, 4 марта, 2016 / 12:32

Новој Влади Хрватске, коју воде Домољубна коалиција на челу са ХДЗ-ом и Листа "Мост", анкетирани грађани дају "чвсту двојку", што је слабија оцјена од оне коју је на крају свог мандата имала непопуларна влада СДП-а и ХНС-а.

Листа "Мост" наставља да биљежи стрмоглав пад у бирачком тијелу, па сада ужива подршку тек мало више од осам одсто анкетираних, док је прије мјесец дана имала 9,1 одсто, а почетком године 11,7 одсто.

ХДЗ и СДП су поново унутар једног процента разлике, односно воде "мртву трку" – наводи агенција "Промоција плус".

Све остале странке не прелазе три процента унутар бирачког тијела.

Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић и даље је најпопуларнији политичар, иза ње је премијер Тихомир Орешковић, а лидер СДП-а Зоран Милановић је трећи на листи популарности.

На врху листе непопуларних и даље је шеф ХДЗ-а Томислав Карамарко, а на листу се уврстио и министар културе Златко Хасанбеговић, чију оставку траже многобројни умјетници и јавни радници због његовог кокетирања са усташтвом.