Москва: МХ17 није оборен ракетом из Доњецка

Истрага о рушењу малезијског боинга у региону Доњецка 2014. праћена је спекулацијама, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

среда, 28 септембра, 2016 / 15:41

Истрага о рушењу малезијског боинга у региону Доњецка 2014. праћена је спекулацијама, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Читава ова прича окружена је, нажалост, великим бројем спекулација, неквалификованих и непрофесионалних информација. Она је праћена скривањем и необјављивањем низа информација и радарских података“, рекао је Песков новинарима.

Он је истакао да је руска страна предала све информације које посједује о катастрофи.

„Ми смо, нажалост, увијек примјећивали да нису све земље пружиле толику количину информација. Неке земље још увијек, на примјер, нису дале радарске податке“, додао је он.

„Постоје различита гледишта, стручне, али и неоспорне чињенице. Наравно, важно је да се изведу закључци, с обзиром на најновије информације које је објавила наша војска: прве радарске податке на којима су забиљежени сви авиони и објекти који су могли да лансирају или да се налазе у ваздуху на територији коју су тада контролисали устаници“, истакао је Песков.

Он је додао да су подаци недвосмислени и на њима нема ракете.

„Према томе, да је ракета била тамо, онда би то могла да буде лансирана само са друге територије. Не говорим са које, то је ствар стручњака. Ово није хипотеза, већ недвосмислени подаци који се заснивају на прелиминарним радарским подацима“, рекао је и додао да је то „ствар са којом се не може расправљати“. 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *