21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Московска патријаршија: На свијету има 260 милиона православаца

Московска патријаршија саопштила је, позивајући се на истраживање америчког истраживачког центра "Пју", да на свијету има више од 260 милиона православних хришћана. Од тога, више од 54 одсто живи у Русији, Украјини и Бјелорусији, гдје Руска православна црква има највећи број вјерника. Руска православна црква има парохије у десетинама других земаља, укључујући Кину и Јапан. […]

уторак, 1 октобра, 2013 / 17:07

Московска патријаршија саопштила је, позивајући се на истраживање америчког истраживачког центра "Пју", да на свијету има више од 260 милиона православних хришћана.

Од тога, више од 54 одсто живи у Русији, Украјини и Бјелорусији, гдје Руска православна црква има највећи број вјерника.

Руска православна црква има парохије у десетинама других земаља, укључујући Кину и Јапан.

Центар "Пју" саопштио је да на свијету има 2,2 милијарди хришћана, 1,6 милијарди муслимана, а пола милијарде хиндуса, јавила је агенција Интерфакс.