Морин код Бакира у сијенци златних љиљана српског краља

Већ смо више пута писали о томе да чланови предсједништва Човић и Изетбеговић користе симболе који су нађени неуставнима у Ефбиху, док српски представник употребљава брзоплети и срамотни „амблем Српске“.

среда, фебруар 21, 2018 / 16:37

Већ смо писали о томе чији су љиљани, али и о томе да ниједна општина са „неуставним“ грбовима у Ефбиху, није измјенила исте, док је то Бања Лука учинила слугањерски експресно и понизно. Питање је на чијој су Американци овдје страни, када их Срби слушају беспоговорно, а Бакирова дружина извољева?

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић примио амбасадорку Сједињених Америчких Држава у БиХ Морин Кормак. Обзиром на теме, чини се да је ово био извјештај, пошто су Изборни закони нешто што су унутрашња питања једне земље. Ипак, љиљани су засјенили тзв. Уставни суд БиХ, са све три стране судије које прегласавају Србе и Хрвате.

Саговорници су размијенили мишљења о актуелној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини, са посебним фокусом на провођење реформи и процес приступања наше земље евроатлантским интеграцијама.

Изетбеговић је оцијенио да ће предаја Упитника предсједнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру крајем овог мјесеца бити подстрек свима у Босни и Херцеговини да се у наредном периоду услови за чланство у ЕУ испуњавају брже и ефикасније.

Изетбеговић се захвалио амабасадорки Кормак на снажној подршци коју САД пружају Босни и Херцеговини у испуњавању услова за чланство у ЕУ, као и у процесу активације МАП-а.

Разговарано је и о измјенама Изборног закона које се односе на Дом народа Парламента Федерације БиХ, при чему је Изетбеговић нагласио став да је потребно доћи до рјешења које је прихватљиво свим парламентарним странкама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *