Морган Стенли пребацује 100 милијарди евра из Британије у Европу

Једна од највећих финансијских институција на свијету, Морган Стенли, с европским сједиштем у Лондону, планира да пресели око 100 милијарди евра имовине из Лондона у Франкфурт, што је чини другом великом банком која сели посао из Велике Британије.

понедељак, 14 децембра, 2020 / 13:06

Амерички зајмодавац очекује да ће главнину имовине пренијети у првом тромјесечју идуће године, када ће вјероватно истећи прелазни период за излазак Велике Британије из Европске уније, казали су за Блоомберг извори упознати с овим трансфером. Из Морган Станлеyја су одбили да коментаришу ове наводе.

Најава нове промјене један од је од посљедњих знакова премјештања великих пословања из Лондона у Европску унију јер се британски прелазни период ближи крају, а не назиру се договори о финансијским услугама. С обзиром на планове Морган Станлеyја, за очекивати је да ће бројне друге банке слиједити примјер ове банке.

Потез Морган Станлија у складу је с напорима неколико других америчких банака, попут ЈПМорган Цхасе & Цо. и Голдман Сацхс Гроуп Инц., да појачају своје пословање у ЕУ усред Бреxита.

Морган Стенли већ је преселио бројне запослене из Лондона на разне локације широм ЕУ, укључујући Мадрид и Милано. Подсјетимо да је ријеч о финансијској институцији која запошљава 6.000 људи у више од 1.000 пословница широм свијета.