Морати ће морати да настави да трага за тренером

Интер нема новца да плати Порту обештећење за Андре Виљаса-Боаша, док је Синиша Михајловић најавио да би волио да остане у Фиорентини још дуго година. Нови неће бити ни Андре Виљаш-Боаш. У дану када су медији широм Европе најавили да ће Интер покушати да ангажује Португалца за тренера, стигао је инстант деманти. Спортски директор Интера […]

недеља, 19 јуна, 2011 / 19:01

Интер нема новца да плати Порту обештећење за Андре Виљаса-Боаша, док је Синиша Михајловић најавио да би волио да остане у Фиорентини још дуго година.

Нови неће бити ни Андре Виљаш-Боаш.

У дану када су медији широм Европе најавили да ће Интер покушати да ангажује Португалца за тренера, стигао је инстант деманти. Спортски директор Интера Марко Бранка рекао је:

"Андре Виљаш-Боаш неће бити наш нови тренер".

Бранка је објаснио због чега:

"У његовом уговор са Портом постоји клаузула о обештећењу, која је превисока за нас и ми то не можемо да платимо".

Млади Португалац, који је својевремено био асистент Жозеу Мурињу доказао се минуле сезоне када је са Портом освојио три трофеја (првенство, Куп и Лигу Европе). Посебно импресиван био је на домаћој сцени где је до титуле стигао без иједног пораза и одмах је постао мета великих клубова у Европи, који су овог љета мијењали тренере.

Интер тражи тренера после одлуке Бразилца Леонарда Арауха да, послије само шест мјесеци на клупи неразура, прихвати понуду Пари Сен Жермена, за који је наступао као играч и постане спортски директор "светаца". Понуде предсједника Масима Моратија претходних дана одбили су Аргентинац Марсело Бијелса, из приватних разлога и Србин Синиша Михајловић, који жели да остане у Фиорентини.

"Прошле сезоне Фиорентина ми је дала прилику, иако сам имао и других могућности. Драго ми је због одлуке, што ми је дозвољено да радим у клубу у којем су озбиљни људи. Надам се да ћу у Фиренци остати још дуг низ година", рекао је Михајловић за званични интернет портал Фиорентине.

На Меаци моле за стрпљење…

"Знам да постоји велика знатижеља код навијача и новинара по питању новог тренера, али она неће трајати још дуго. У року од недељу дана име новог тренера Интера биће познато", рекао је генерални директор клуба Ернесто Паолило.

Морати је у суботу рекао и да Карло Анћелоти, бивши тренер Челсија, Милана, Јувентуса и Парме, никада није био у комбинацији да наследи Леонарда и постане трећи тренер Интера у годину дана, јер је сезону започео Рафаел Бенитез.