Морате признати да је симпатично име – Орашчићи палчићи

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић посјетио је данас предшколску установу Клуб за дјецу "Орашчићи палчићи" у Великој Обарској, и најавио снажнију подршку Градске управе свим предшколским установама на територији Града Бијељина.

понедељак, 19 априла, 2021 / 18:49

– Радимо на изједначавању цијене боравка у јавним и приватним предшколским установама, као и једнак приступ према њима, са циљем повећања броја дјеце која су укључена у предшколско васпитање. Наша обавеза је да свој дјеци Града Бијељина обезбиједимо могућност образовања и социјализације, у добрим условима и уз квалитетне педагоге – истакао је градоначелник Петровић.

Дјеца ове установе су извела културно-умјетнички програм за градоначелника, а он им је уручио пригодне поклоне.

–          Тренутно имамо полу-дневни боравак за дјецу и, уколико дозволе услови, од септембра планирамо да обезбиједимо цјелодневни боравак у нашем клубу, за који је већ заинтересован велики број породица у селу. Обезбјеђивање квалитетног рада предшколским установама на селу неопходно је за равномјеран развој и третман свих људи на подручју Бијељине, и не смије бити разлика у условима за развој и образовање дјеце са села у односу на ону из града – нагласила је директорица Клуба за дјецу "Орашчићи палчићи" Мирјана Каностревац.

Клуб "Орашчић палчићи" постоји већ три године и налази се у просторијама Основне школе "Петар Петровић Његош" у Великој Обарској.

– Наш приоритет је добробит наше дјеце, зато смо уступили овај простор Клубу за извођење припремне наставе. Изградњом фискултурне сале ослободићемо простор кабинета за физичко васпитање, који ћемо искористити за проширење капацитета ове предшколске установе и обезбјеђивање услова за продужени боравак у њој – додала је директорица Основне школе "Петар Петровић Његош" Мира Савић.Оставите одговор