Монтевидеу три МТВ награде

Филм "Монтевидео, Бог те видео" редитеља Драгана Бјелогрлића освојио је регионалну МТВ награду на првој додели "Горки лист" МТВ филмских награда у театру "Мадленианум". За најбољег глумца и глумицу у региону проглашени су Милош Биковић за улогу Тиркета у Бјелогрлићевом редитељском првенцу и Нина Јанковић, која истом филму тумачи лик Валерије. У конкуренцији пет остварења […]

понедељак, 6 јуна, 2011 / 11:05

Филм "Монтевидео, Бог те видео" редитеља Драгана Бјелогрлића освојио је регионалну МТВ награду на првој додели "Горки лист" МТВ филмских награда у театру "Мадленианум".

За најбољег глумца и глумицу у региону проглашени су Милош Биковић за улогу Тиркета у Бјелогрлићевом редитељском првенцу и Нина Јанковић, која истом филму тумачи лик Валерије.

У конкуренцији пет остварења – "Гремо ми по своје" (Словенија), "Тилва Рош" (Србија), "Шума Суммарум" (Хрватска), "Мајки" (Македонија), "Монтевидео, Бог те видео", Бјелогрлићев филм је гласовима публике из целог региона проглашен за најбољи филм у 2010. години.

Бјелогрлић је, након уручења, у изјави Тањугу рекао да му се свиђа што је у питању регионална награда и да су то очекивали с обзиром да је филм био гледан не само у Србији, већ и у Црној Гори, БиХ и Македонији.

Он је примјетио да је МТВ "институција која на најлакши начин може све необавезно да повеже у једну озбиљну манифестацију филмског карактера".

Тренутно се екипа спрема за Русију, где ће "Монтевидео, Бог те видео" бити приказан у главној конкуренцији "Москва филм фестивала", што редитељ сматра "значајним за светску презентацију филма" и то са великом тремом очекује.

Биковић је, приликом примања своје прве награде, истакао да до тог признања није дошао сам и захвалио цијелој екипи посебно "лудо храбром човеку" (Бјелогрлићу).

Јанковићева је, у видео поруци, захвалила свима који су гласали за филм и рекла да ова награда много значи младом глумици.

За награду "Најбоља глумица" надметале су се и Бранка Катић ("Жена са сломљеним носем"), Ива Крањц ("Беса") из Словеније и хрватске глумице Марија Шкаричић ("Мајка асфалта") и Луција Шербеџија ("Седамдесет и два дана").

У конкуренцији за награду "Најбољи глумац" били су хрватски глумац Леон Лучев ("На путу"), Никола Ракочевић ("Шишање"), Петар Стругар ("Монтевидео, Бог те видео") и словеначки глумац Јуриј Зрнец ("Гремо ми по своје").

Програм је водила чланица хрватског бенда "Лолобриђида" Ида Престер, а имена добитника саопштили су глумци Стефан Капичић, Гордан Кичић и Катарина Час, као и Војин Ђорђевић испред "Горког листа".

У ревијалном делу наступили су Александра Ковач, популарни хрватски поп састав "Џинкс", македонска група "Беи д Фиш" и поп певачица Каролина Гочева.Оставите одговор