Монтенегро, зове тебе: Одређен притвор због изласка из суднице

Бранки Милић, једној од оптужених за "покушај тероризма" на дан парламентарних избора 2016. године, што је власт маркетиншки обилно искористила, суд је одредио притвор, након што је напустила судницу незадовољна због одбијања њеног захтјева за изузеће судског вијећа.

петак, 23 новембра, 2018 / 15:46

Она је, обраћајући се суду, истакла да је двије године држе невину.

"Ви можете са мном да радите што год хоћете. Двије године ме држите невину овдје, невиној особи судите. Ово понижавање и злостављање ја трпјети нећу. У вашим рукама је сила, и ви радите заједно са господином Катнићем што год вас је воља, али мене неће понижавати нико", рекла је Милић, након чега је напустила судницу.

Милић је раније тражила изузеће судског вијећа због, како сматра, пристрасности, јер су и други оптужени падали у несвијест, али нијесу вјештачени, већ само она.

Судија Сузана Мугоша затим је саопштила да се оптуженој Бранки Милић одређује притвор.

"На основу члана ЗКП-а оптуженој Милић Бранки одређује се притвор који се има рачунати од дана и часа лишења слободе и има трајати до даље одлуке суда, јер постоје околности које указују на опасност од бјекства, а због основане сумње да је извршила кривично дјело стварање криминалне организације", рекла је Мугоша.

Адвокат Бранке Милић, Мироје Јовановић, казао је да је прије два дана, у згради суда у неадекватним условима извршен преглед његове брањенице Бранке Милић.

"Тај преглед је извршен као што сам онда рекао, без употребе адекватних медицинских средстава, на неадекватном мјесту", казао је он.