Монтенегринска агресија: Слиједе протјеривања и због изјаве да је Његош био Србин?

Јуче је Министарство вањских послова одлазеће Ђукановићеве владе прогласило Божовића персоном нон грата због "дужег и континуираног мијешања у унутрашње ствари Црне Горе, понашања и изјава неспојивих са уобичајеним и прихватљивим стандардима обављања дипломатске функције".

недеља, новембар 29, 2020 / 14:21

Фронтал.РС је згађен до које мјере нема ни најрудиментарнијег чојства, пошто јунаштва међу Монтенегринима није никад било. Нити може бити међу онима, којима је духовни политички отац неко као фашистички слуга Секула Дрљевић.

Ово отресање ногом умирућег режима није прво, јер је у склопу кампање за заоштравање односа са Србијом и пјевача Владу Георгијева казнио забраном уласка десет година у родну Црну Гору, јер је у његовом Херцег Новом отпјевао пјесму Тамо далеко. (?!?)

Братство и интегративни процеси су злочин

Карактеристично је да им је засметало што је Божовић дан прије тога изјавио сасвим нормалну ствар, која донедавно уопште није била спорна у Црној Гори приликом интерпретација историје:

"Велика и славна Мојковачка битка, као пример христолике жртве за свог ближњег и за слободу, била је увод у ослобођење Црне Горе и Подгоричку скупштину, као слободан израз народне воље за уједињење са братском Србијом.

Таква историјска подсјећања треба да нам служе да будемо браћа, пријатељи, најближе комшије, да будемо заједно у љубави, да будемо окренути једни ка другима и да се међусобно поштујемо и помажемо. Да градимо братске и пријатељске односе, уважавајући јасне и непобитне чињенице, са правом да их можда и различито гледамо, поимамо и тумачимо”, навео је Божовић.

Нема права на различито тумачење повијести!!!

Заиста је велика срећа да је већина коју оличава Здравко Кривокапић успјела да намакне довољан број посланика на изборима ове године, јер је зулум који чине дахије монтенегринске идеологије постао неиздржив не само за Србе, већ и за све поштене људе који познају историју Црне Горе. Та идеологија се, природно, заснива на мржњи према српском народу и свему ономе што је његово наслијеђе, посебно на територији "Српске Спарте".

Осим што су потпуно искоријенили српско писмо у име грађанске државе и мултикултуралности, прешли су и на изградњу паралелног идентитета, чији хибридни карактер би сакрило одузимање средњовијековних манастира Српске православне цркве и предаје истих невладиној организацији по имену ЦПЦ, чији челник је изјавио да би прешао и "на католичанство ако затреба".

Без обзира што је Кривокапић изразио жаљење због протјеривања амбасадора Србије, бригу изазива чињеница да се исти прије избора наглашено изјашњавао као Србин и грлио са челницима СПЦ, док након избора почиње изјашњавање као Црногорац, али не у смислу Крајишник, Шумадинац, Банаћанин, Херцеговац… већ као имена нације одвојене од српског бића.

Што је потпуна историјска глупост и та нација може да живи само од 1945. године. Али то им је сувише скоројевићки, па би ипак неке артефакте српске прошлости инкорпорирали у своје клонирано наслијеђе. И то отимањем које им није успјело до губитка избора.

Весна Братић да иде у затвор?

Слична хајка је направљена и пошто је саопштено име кандидата за министра културе у Кривокапићевој влади, али Весну Братић не могу да протјерају јер је држављанка Црне Горе. Зато је слиједила салва мизогиних и сексистичких увреда на њен рачун.

То је из разлога што Братићка не скрива да је Његош (Петар Други Петровић) био Србин и тражи да се маузолеј са Јерског врха измјести и поново обнови српска православна капела на Ловћену.

Маузолеј је направила комунистичка власт, вандалски срушивши 1972. године завјетну капелу самог владике, коју је за живота сам тражио. Учинили су то, управо да би 1945. године новостворену "црногорску нацију" одвојила од СПЦ и њених српских коријена, будући да је застава Црне Горе и у комунизму била српска, а на грбу Ловћен и – црква.

Неспорно је да је Његош био Србин, јер се сам тако изјашњавао, али је то лекција која се у школама гдје су предавали прво "матерњи", а затим и "црногорски" језик – испушта. Исто као чињеница да је грб са љиљанима грб Стефана Твртка Котромањића, крунисаног 1377. у манастиру Милешева као краља Срба, Босне и Поморја.

Уколико се нешто хитно не пријесијече, односно ако се црногорски државни апарат не "деђуканизује" са Радио-телевизијом Црне Горе на првом мјесту, ови умоболни идеолошки супстрати на историјским фалсификатима, могли би мутирати у унутарсрпско насиље и одлазак Црне Горе у праввцу "украјинског сценарија".

Тарзана за Владимира

Министарство спољних послова Србије саопштило је да је, поводом проглашења амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића персоном нон грата, поступило на реципрочан начин.

Према дипломатској ноти, коју је Министарство спољних послова Србије упутило црногорском Министарству спољних послова, амбасадор Црне Горе у Београду Тарзан Милошевић проглашен је такође персоном нон грата.

Ово је био логичан и у дипломатској пракси увријежен потез, који само показује колико је Црној Гори неопходна нова влада и, на наредним изборима, нови предсједник.

Наравно, на то све су се јавиле и Тарзанове Ћите. Портпарол Демократске партије социјалиста Милош Николић саопштава: "Одлука Министарства вањских послова да амбасадора Србије прогласи персоном нон грата је очекивана", а на тај миг "Црногорска културна мрежа" поздравља одлуку Министарства вањских послова Црне Горе и детаљније образалаже уз један, али злата вриједан превид. Саопштавајући, нетипично за њих, истину.

Лијепо и истинито, макар од кога је: Ћите у љутњи признају Републику Српску као државу

"Ова одлука је закашњела јер је амбасадор Божовић због својих поступака и омаловажавања Црне Горе много раније требало да буде проглашен непожељним у својој Црној Гори против које је радио. За очекивати је да ће нова Влада која ради за исте налогодавце које је радио и Божовић поништити одлуку коју је донијело МВП.

Амбасадор Божовић је у Црну Гору дошао да буде координатор између СПЦ и црногорске опозиције како би се након њене побједе на изборима наша држава лакше придружила пројекту три српске државе. (Неће тастатура већ право, прим. Фронтал.РС)

Евидентно је да је Амбасадор успјешно обавио свој задатак и радио против државе за који су се борили његови преци. У дипломатској каријери рођеног Никшићанина Владимира Божовића ће остати записано да је зарад интереса туђе радио против своје матичне државе", терцају из ЦКМ.

Либерали фашистички и увредљиво: Божовић је "натурализовани Србин"

Потпуно игноришући чињенице о српском карактеру Црне Горе, Либерална партија Црне Горе, која је прва заговарала црногорску независност, протјеривање српског језика и писма из школа, па им је то преузео Мило Ђукаковић, не скривају своју агресивну природу и још се и хвале насилним и нецивилизацијским актима, као што је спречавање да се обиљежи ослобађање Будве 1918. од стране Српске војске, а све то управо болесним рјечником:

"Његова чињења су нама либералима одавно позната и на њих смо више пута указивали тражећи хитну реакцију министарства вањских послова. Очекивали смо да ово и друга министарства дјелују барам упола ревносно према Владимиру Божовићу као што су дјеловали прама црногорским патриоткињама Мирни Никчевић и Сандри Бугарин које су браниле своју државу управо од оваквих као што је натурализовани Србин Божовић, нажалост све то је тада изостало”, наводе тоталитаристички "либерали".

Сматрају да је овакав дипломатски и политички потез требало онда када је Божовић "негирао црногорску нацију, цркву, идентитет или када је позивао на непоштовање закона, или када је недавно тражио да треба и Србија да се умијеша у састављање нове владе и да преко њега српска дипломатија мора бити укључена у избор министара".

" У овоме посљедњем је у садејству са српском црквом и успио, али није успио да положи вијенац испред бедема Старог града у Будви, јер су га у томе спријечиле црногорске патриоте и родољуби који такво понижење своје државе нијесу дозволили”, наводи се у њиховом саопштењу.

Милачић позива браћу да их "не додирује" протјеривање Божовића

Срећом има и противника овакве одлуке па тако то "представља посљедњи у низу антисрпских и антицивилизацијских ставова одлазећег режима", оцјењују из Социјалистиче народне партије Црне Горе.

Марко Милачић из Праве Црне Горе апсолвира тему:

"Најновији дипломатски скандал, у још једној срамној режији одлазеће власти, задњи је покушај пораженог и одбаченог ДПС антисистема, да уради све што може да новој власти не остави само празне буџетске касе, хаотично стање у државној управи, дугове и кредите, већ да им за крај поквари још нешто, да их пред Европом закочи у ономе на шта је управо Европска комисија упозорила Црну Гору у свом последњем извјештају, на забрињавајуће тензије у односу са Србијом.

Проглашавање амбасадора Србије, господина Владимира Божовића персоном нон грата, завршни чин игре недораслих и неодговорних којим показају да ни у крају не умију да буду достојни краја. Браћо у Србији, нека вас не додирује одбацивање од одбачених и остављених, у новој црногорској власти и народу Црне Горе добили сте историјски братски загрљај”, закључио је Милачић.

Друге двије српске државе на потезу: Сарадња са новом владом Црне Горе

Српска и Србија требају учинити све што је у њиховој моћи да помогну промјене у Црној Гори, јер је то легитиман потез из много разлога. Осим националних интереса српског народа, овим се брани и право на слободу говора и јавног изражавања, као и научни приступ стварности, те принципи толеранције и међусобног уважавања нација које живе на простору једине непокорене српске државе.

Можда и Весна Братић утиче на свог премијера Здравка Кривокапића и његов медијски тим, да престане писати ћирилицом само кад се ради о црквеним темама, будући да је о Божевићевом протјеривању његов налог твитовао латиницом. У том смислу треба истрајавати на лустрацији у РТЦГ, која је главни ширитељ мржње међу истим, српским народом, у Црној Гори.

Фронтал.РС на крају закључује ову анализу стиховима чијег аутора ћете без помоћи лако препознати:

Нада нема право ни у кога, до у Бога и у своје руке!Оставите одговор