Могућност да Аустралија подржи Строс-Кана

Аустралијски министар иностраних послова Кевин Рад изјавио је данас да није искључена могућност да Аустралија подржи европског кандидата за мјесто директора Међународног монетарног фонда, али је оцијенио да он треба да буде изабран на основу својих способности. "Једини критеријум за насљедника Доминика Строс-Кана у овом случају требало би да буде оспособљеност кандидата. Желимо да он […]

петак, 20 маја, 2011 / 16:08

Аустралијски министар иностраних послова Кевин Рад изјавио је данас да није искључена могућност да Аустралија подржи европског кандидата за мјесто директора Међународног монетарног фонда, али је оцијенио да он треба да буде изабран на основу својих способности.

"Једини критеријум за насљедника Доминика Строс-Кана у овом случају требало би да буде оспособљеност кандидата. Желимо да он буде технички квалификован и да добије подршку широм света, а не да га подржава само регион", изјавио је Кевин Руд током посјете Ослу.

Он је додао да кандидати могу бити из Аустралије, региона Азија-Пацифик, Америке или Европе, али да морају добити ширу подршку.

Међународни монетарни фонд је почео да разматра именовање новог генералног директора након што је Доминик Строс-Кан јуче поднио оставку због оптужби за сексуално узнемиравање.