Могли би и ми: Корејанци преговарају за мир

Званичници Јужне и Сјеверне Кореје састају се данас у пограничном мјесту Каесонг с циљем побољшања односа нарушених војним тензијама. Аналитичари наводе да се након састанка званичника не очекује битан напредак али истичу да је дијалог и на најнижем нвиоу значајан како би дошло до смиривања тензија. Јужнокорејски званичници желе да разговарају о састављању чланова породица […]

петак, 11 децембра, 2015 / 11:15

Званичници Јужне и Сјеверне Кореје састају се данас у пограничном мјесту Каесонг с циљем побољшања односа нарушених војним тензијама.

Аналитичари наводе да се након састанка званичника не очекује битан напредак али истичу да је дијалог и на најнижем нвиоу значајан како би дошло до смиривања тензија.

Јужнокорејски званичници желе да разговарају о састављању чланова породица раздвојених током Корејског рата.

"Има много спорних питања између Јужне и Сјеверне Кореје. Ми ћемо учинити све да их ријешимо једно по једно и корак по корак", рекао је шеф јужнокорејске делегације и замјеник министра за уједињење Хванг Боги прије поласка на разговоре у Каесонг.

Корејско полуострво технички је и даље у рату јер је Корејски рат окончан примирјем а не мировним споразумом.Оставите одговор